İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İdlib'deki son gelişmeler başta olmak üzere, bölgesel konular ele alındı.

Erdoğan ile Putin, İdlib'i konuştu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İdlib'deki son gelişmeler başta olmak üzere, bölgesel konular ele alındı.

Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu sabah İdlib'de devam eden süreci Putin ile değerlendirdik. Rejim güçleri ve hatta Rusya'nın verdiği zararı görüştük. Dışişleri, Savunma Bakanlarının Moskova'da bir araya gelmesi mutakabatına vardık. Soçi mutakabatı dışında da olsa saldırı olursa rejimi vururuz. Artık kimsenin taşkınlığına, bağnazlığına, provakasyonuna göz yumacak değiliz. İdlib'de sivil yerleşimleri vuran hava araçları eskisi gibi rahat hareket edemeyecek" dedi.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye tarafının inisiyatifiyle gerçekleşen görüşmede Putin ve Erdoğan, özellikle İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki durumun kötüye gitmesi bağlamında Suriye krizinin çözümüne ilişkin çeşitli hususlar konusunda istişarelere devam etti.

17 Eylül 2018 tarihli Soçi Mutabakatı da dahil olmak üzere mevcut Rusya-Türkiye mutabakatlarının tamamen uygulanmasının önemli olduğunu vurgulayan liderler, bu amaç doğrultusunda ilgili kurumların ilave görüşmeler yapmasını kararlaştırdı.