Erdoğan: İmam hatip neslinin yetişmesine özel önem gösterdik

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Önder İmam Hatipliler Derneği'nin düzenlediği 16. İmam Hatipliler Kurultayı'nda konuştu.

Erdoğan açıklamasında "Belediye başkanlığından başbakanlık ve cumhurbaşkanlığına dek üstlendiğimiz tüm görevlerde İmam Hatip neslinin yetişmesine özel önem gösterdik" dedi.

Açıklamasında yandaş vakıfları da savunan Erdoğan, "Millete hizmetten başka hiçbir gayesi olmayan kurumlarımıza yönelik itibar suikastları düzenleniyor" iddiasında bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

>> Tek parti döneminde kapatılan bu okulları yeniden açan şehit başbakan Adnan Menderes'e rahmet diliyorum.

>> Bu okulları üç beş kendini bilmezin insafına terk etmedik. Belediye başkanlığından başbakanlık ve cumhurbaşkanlığına dek üstlendiğimiz tüm görevlerde İmam hatip neslinin yetişmesine özel önem gösterdik. Dört evladımın dördünü de İmam hatip okullarına gönderdim. Son nefesimi verene dek bir İmam hatipli olmanın onurunu şeref payesi olarak taşıyorum. Son seçimlerde bazı şehirlerde sonuçların ardından İmam hatip hazımsızlığı gözlemliyoruz.

YANDAŞ VAKIFLARI SAVUNDU

>> Uzun yıllar sonra el değiştiren İstanbul Belediyesi'nde 28 Şubat uygulamaları gözlemleniyor. FETÖ'vari taktiklerle, öğrencilere yurt sağlayan kuruluş, vakıf, derneklerimize saldırılıyor. Millete hizmetten başka hiçbir gayesi olmayan kurumlarımıza yönelik itibar suikastları düzenleniyor.

>> İETT'de sakallar kesiliyor. Seçim döneminde takınılan özgürlük maskesi yerini faşizme bıraktı. Seçim öncesi ‘Kimsenin aşıyla ekmeğiyle uğraşmayacağız” diyenler binlere insanı işsiz bıraktı. Sevgi ve kucaklaşma sözlerinin yerini Suriyelilere verilen bir tas çorbaya göz diken, bölücülere gösterdiği empatiyi evladı dağa kaçıralan analardan eksik eden vicdansız, nobran bir zihniyet aldı.

>> Taksim'de 12-13 ağacın yeri değiştiriliyor diye kıyametler koparanlar...Ormanlarımız yakıldı. PKK bu ormanların yakılışını üstlendi mi, üstlendi. Peki bu ormanların yakılışını üstlenen PKK'ya karşı acaba şu anda çevre dostları niçin kalkıp da bunlara karşı 'Durun' demiyorlar? Dürüst değiller, samimi değiller.

>> Hatırlayın Cumartesi Anneleri’ni… Yazarı vs. evlatları dağa kaçırılmış annelerin yanına neden gitmiyorlar? Çünkü ikiyüzlüler. Üç beş ağacın taşınması için kıyametler koparanlar, ormanların yakılışını PKK üstlendi. Acaba çevre dostları neden bunlara dur demiyor? Biz elif gibi dimdik duracak ve yolumuza devam edeceğiz. Biz Diyarbakır'daki malum partinin il binası önünde bekleyen anaların yanındayız. Bu terör örgütü kaçacak biz kovalayacağız. Er veya geç bu işin hesabını soracağız. Bazı sanatçılar sağ olsun Diyarbakır'a gittiklerinin haberini aldım. Şahsım adına onlara teşekkür ediyorum. Burada milletimizin uyanışı çok önemli.

CAMİLER EMLAK NİYETİNE SATILMIŞ!

>> Camilerin emlak niyetine satıldığı, Kuran kurslarının kapatıldığı günler oldu. Kuranı Kerim’in tren vagonlarında gizli saklı bir şekilde öğretildiği günler geçirildi. Milletin ölüsünü yıkayacak gassal bulunamadığı zamanlarımız oldu. İnönü, Milli Eğitim Bakanı Tahsin Banguoğlu'na ‘Cenazeleri yıkayacak gassal yetiştirmek için okullar açmanı istiyorum’ diyor. İmam hatiplerin bir vesileyle açılması da böyle. Onun için de imam hatip bazı hocalarımız bize "Siz ölü yıkayıcısı mı olacaksınız?” derlerdi. Bizim onurumuzla oynamaya çalıştılar. Onların gassal diye düşündüklerinden cumhurbaşkanı çıktı, başbakan çıktı.

>> Başörtülü kızlarımıza hakaret ettiler. Anadolu’nun zeki çocuklarının okuyup diplomat olmalarına tahammül edemediler. Başörtülüden hakim savcı doktor olamaz dediler. Onların kabul edemediği bu makamların hepsine imam hatip mezunları da geldi.

>> 3 Kasım 2002'de vesayet kapısı bir daha açılmamak üzere kapanmıştır. Bu millet bir daha asla yeni 27 Mayıs'ların, 12 Eylül'lerin, 28 Şubat'ların yaşanmasına izin vermez. Bugün milletin yanında devlet de imam hatipleri sahipleniyor.

GÜVENLİ BÖLGE AÇIKLAMASI

Erdoğan, Önder İmam Hatipliler Derneği'nin ardından Malatya'da toplu açılış töreninde konuştu. Güvenli bölge ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Bir güvenli bölge oluşturmak için ABD ile görüşme halindeyiz. Ancak bu konuda bizim istediklerimiz ile onların kafalarındakilerin aynı şey olmadığını görüyoruz. Müttefikimiz bizim için değil terör örgütü için güvenli bir bölge oluşturmanın peşinde. Böyle bir anlayışı reddediyoruz" dedi.

"Faizi en kısa zamanda tek haneli rakamlara indireceğiz" diyen Erdoğan, "Buna bağlı olarak enflasyon da inecek" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

>> Bizim için asıl tehdir Fırat'ın doğusundaki terör yapılanmasıdır. Bir güvenli bölge oluşturmak için ABD ile görüşme halindeyiz. Ancak bu konuda bizim istediklerimiz ile onların kafalarındakilerin aynı şey olmadığını görüyoruz. Müttefikimiz bizim için değil terör örgütü için güvenli bir bölge oluşturmanın peşinde. Böyle bir anlayışı reddediyoruz.

>> Eylül ayı bitmeden Fırat’ın doğusunda kendi askerlerimizle güvenli bölgeyi oluşturmazsak kendi yolumuza gitmekten başka çaremiz kalmayacak demektir.

>> Suriye sınırını büyük ölçüde güvenlik altına aldık.

>> Fırat'ın doğusunda Suriyeli kardeşlerimizle bir huzur ve güven alanı oluşturmakta kararlıyız. Bunun için ne kadar güç gerekiyorsa onu kullanmakta kararlıyız. Bu iş 3-5 helikopter 5-6 araç ile devriye atacak bir iş değildir. Eylül ayı sonuna kadar bakacağız, eğer istediklerimiz olmaz ise kendimiz güvenli bölgeyi kuracağız.

>> Afrin'i 2 aya bile varmadan güvenli hala getirdik. Herkes huzur içinde hayatına devam ediyor.

>> Faizi en kısa zamanda tek haneli rakamlara indireceğiz, buna bağlı olarak enflasyon da inecek.

>> Göreve geldiğimde savunma sanayinin yüzde 20'si yerliydi. Şimdi yüzde 70.

>> Nisan ayında artık S-400'ler Türkiye'ye yerleşmiş oluyor. Bu da bir şeyi gösteriyor; Türkiye yol geçen hanı değil.