AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 milyon Suriyeli sığınmacının geri dönüşü için hazırlanan projenin detayları ortaya çıktı. Türkiye'nin '2Y-1Ç' yani 'yerleş, yaşa, çalış' formülünü devreye sokacağı öğrenildi.

Erdoğan'ın açıkladığı 'gönüllü geri dönüş' projesinin detayları ortaya çıktı: '2Y-1Ç' formülü

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'gönüllü geri dönüş' ifadeleriyle duyurduğu, 1 milyon Suriyelinin İdlib'te inşa edilen briket evlere yerleştirileceği projenin detayları ortaya çıktı.

Sabah'ın haberine göre, Türkiye 'gönüllü geri dönüş' projesi kapsamında '2Y-1Ç' yani 'yerleş, yaşa, çalış' formülünü devreye sokacak.

Haberde, inşa edilen 100 bin briket evlerin 50-60 binine Suriyelilerin yerleştirildiği bilgisi yer aldı.

Habere göre projenin detayları şu şekilde:

"Yeni projede ise 200-250 bin arasında ev yapılması planlanıyor. Bu da 1 milyonun üstünde sığınmacı için yaşam alanı anlamına geliyor. Evler Cerablus, Azez, El Bab, Resulayn ve Tel Abyad'da yapılacak. Geri dönenler için hayvancılık, zeytincilik gibi projeler hazırlanacak. Şehirlerin etrafına organize sanayi bölgeleri yapılacak. 1 milyon kişinin dönüşünü sağlayacak yeni evlerin inşaatında Suriyeliler çalıştırılacak. Böylece önemli bir istihdam sağlanmış olacak"