Erdoğan'ın açıklaması beklenen kabine listesi sızdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın açıklaması beklenen kabine listesi sızdı.

ORTAK AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Erdoğan'ın 21:00'de açıklayacağı duyurulan Bakanlar Kurulu, şu saat itibariyle henüz açıklanmadı. Erdoğan'ın kabineyi Bakanlar Kurulu üyeleri ile birlikte açıklayabileceği bildiriliyor.

KABİNEDE TANIDIK VE SÜRPRİZ İSİMLER

Cumhuriyet'in haberine göre, Sızan kabinede Süleyman Soylu, Berat Albayrak, Abdülhamit Gül gibi mevcut bakanlar yer alırken, kamuoyunun adını pek duymadığı sürpriz isimler de yer alıyor.

SAĞLIK VE TURİZM BAKANI ÖZEL SEKTÖRDEN

Medipol Üniversitesi’nin mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Koca Sağlık Bakanı oldu.

Kültür ve Turizm Bakanı ise ETS Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy oldu.

TALİM VE TERBİYE KURULU'NDAN BAKANLIK KOLTUĞUNA

Milli Eğitim Bakanlığı'na sürpriz bir isim getirildi. Talim ve Terbiye Kurulu'ndan, Bakanlık koltuğuna Ziya Selçuk oturdu.

Abdülkadir Selvi, CNN Türk canlı yayınında açıklanacak Bakanlar Kurulu hakkında iddialarda bulundu.

Selvi'nin açıklamaları şöyle:

"Bir tane yardımcıda vekalet yetkisi olacak. Cumhurbaşkanı yurt dışına çıktığında vekalet yetkisine sahip olacak. Bakanlar Kurulu açıklandıktan sonra yemin edecekler. Yeminden sonra göreve başlayacaklar. Güvenoyu kalktı. Yeni kabine için tahminlerini aktaran Selvi, "Özel sektörden de çok önemli isimler bakan olarak yer alacak. Bürokrasiden önemli isimler yer alıyor. Eğitim ve sağlık alanında imza atmış isimlere rastlayacağız. 4 bakan milletvekilliğinden istifa edecek. Berat Albayrak'ın görevi ekonomi de olabilir. Abdülhamit Gül, Mevlüt Çavuşoğlu ve Süleyman Soylu görevlerinde kalacak. Milli Savunma Bakanlığı'na ise Hulusi Akar getirilebilir." dedi.