Erdoğan'ın Almanya Dışişleri Bakanı'na yönelik 'Sen siyaseti de bilmiyorsun, siyaset acemisisin' sözleri Alman basınında

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'a yönelik, "Alman Dışişleri Bakanı çıkmış, haddini bilmez bir adam, 'Türkiye'ye silah satmayacağız' diyor. Aman yandık! Ben kaybetmem siz kaybedersiniz. Sen siyaseti de bilmiyorsun, siyaset acemisisin. Siyaseti bilsen böyle konuşmazsın. Sen satmadın da ne olacak yani, biz bittik mi?" sözleri Alman basınında yer aldı.

Bild gazetesinin haberinde Erdoğan'ın Maas ile alay ettiği söylenirken, bununla birlikte Almanya'nın Türkiye'ye yönelik yaptırımınının sınırlılığına dikkat çekildi.

ABD KONUSUNDA 'U DÖNÜŞÜ'

Habere göre Almanya'nın Türkiye'nin harekatının başlangıcından beri getirdiği tek yaptırım, Türkiye'ye çatışmada kullanılabilecek silah satılmamasını içeriyor. Anlaşmadan diğer silahlar etkilenmiyor.

Haberde getirilen yaptırımın önceden imzalanmış anlaşmaları içermediğine de dikkat çekiliyor.

Bild gazetesi, Erdoğan'ın "yalnızca Avrupalı liderlere kızgın olmadığını" belirterek, ABD heyetiyle görüşmeyeceği yönündeki açıklamasına da yer verirken, Erdoğan'ın bu kararından "U dönüşü" ile vazgeçtiğini ifade ediyor.