CHP'nin sunduğu kanun teklifinin ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başörtüsü konusunda yaptığı “Anayasa değiştirelim” çağrısına cevap veren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Her gün anayasayı çiğneyen bir anlayışla anayasa değiştirecek halimiz yok. Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak!” ifadelerini kullandı. Erdoğan ise bir soru üzerine Özel'in sözlerine ilişkin, "Olacağı buydu zaten, dürüst değil bunlar" değerlendirmesini yaptı.

Erdoğan’ın “Anayasa değiştirelim” çağrısına CHP’den ilk tepki

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP’nin başörtüsü teklifinin ardından yaptığı “Anayasa değiştirelim” çağrısına Twitter’dan cevap verdi.

“Meclis'e sunduğumuz kanun teklifimiz AKP'de rahatsızlık yarattı” yorumunu yapan Özel, iktidarın bu teklifi desteklememek için Anayasa değişikliği önerip 'başka değişiklikler için fırsat kolladığını' belirtti.

Özel sözlerinin devamında, “Her gün anayasayı çiğneyen bir anlayışla anayasa değiştirecek halimiz yok. Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak!” mesajını verdi.

ERDOĞAN, ÖZEL’E YANIT VERDİ

Grup toplantısı sonrası Erdoğan'a, CHP'li Özgür Özel'in tweeti soruldu.

“Olacağı buydu zaten, dürüst değil bunlar” diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Yasal düzenlemeyle kendilerine göre istedikleri gibi... Bu iş için yasal düzenlemeye gerek yok. Zaten yasal teminat altında. Dürüstsen anayasal teminat altına alalım. Ülkenin tüm kurumlarında her şeyinde en geniş anlamda yer alacak şekilde bu teklifimizi Meclis'e getireceğiz. Biz getirdikten sonra desteklemeyecekler. Ne kadar samimi olduğu ortaya çıkacak.”

KILIÇDAROĞLU HAMLE YAPTI, ERDOĞAN EL YÜKSELTTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Ekim akşamı Twitter hesabından yayınladığı bir video ile kamu kurumlarında başörtüsünü ‘yasal güvence’ altına almak için Meclis’e kanun teklifi vereceklerini duyurdu.

Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerinin ardından, CHP grubu tüm vekillerin imzasıyla söz konusu teklifi dün Meclis Başkanlığı’na sundu. Resmi adı ‘Kadınların Yürüttükleri Mesleğin İcrası Kapsamındaki Kılık ve Kıyafeti Giymek Dışında Herhangi Bir Zorlamaya Tabi Tutulamaması Hakkında Kanun Teklifi’ olan teklifte, “Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile üst kuruluşlarına bağlı olarak bir mesleği icra eden kadınlar, yürüttükleri mesleğin icrası kapsamında giyilmesi gerekli cübbe, önlük, üniforma vb. dışında kıyafet giymek ya da giymemek gibi temel hak ve özgürlükleri ihlal edecek biçimde herhangi bir zorlamaya tabi tutulamaz” ifadeleri yer aldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bugünkü grup toplantısında adeta el yükseltti. “Bugün Türkiye’nin gündeminde başörtüsü diye bir mesele artık kalmamıştır" diyen Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na çağrı yaparak “Gelin çözümü yasa değil, Anayasa düzeyinde sağlayalım” şeklinde konuştu.