CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 2018'de kurulan ve 16 bakanın yer aldığı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde bugüne kadar 8 bakanın 'affını istediğini' hatırlatarak, "Kabinede mobbing mi var acaba?" diye sordu.

Erdoğan'ın atadığı 16 bakandan 8'i affını istedi: "Kabinede mobbing mi var?"

CHP Ankara Milletvekili olan Murat Emir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kabinedeki istifaları değerlendirdi.

2018'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmesiyle birlikte bakanlar Erdoğan'ın kararıyla atanıyor. Erdoğan'ın atadığı 16 bakandan 7'si, 'görevden affını' istedi.

Son olarak Tarım ve Orman Bakanlığı görevini yürüten Bekir Pakdemirli'nin 'görevden affını' istemesinin ardından CHP'li Murat Emir, "Kabinede mobbing mi var acaba?" diyerek, bakan istifalarına dikkat çekti.

"Cumhurbaşkanlığı Kabine Sistemi 10 Temmuz 2018 de kuruldu, toplam 16 kişi, bugüne kadar 8'i affını istedi, 1'inin ise affı kabul olmadı. Bu yarıdan fazlası eder" ifadelerini kullanan Emir, "Kabinede mobbing mi var acaba?" diye sordu.

CUMHURBAŞKANINA BAKAN DAYANMIYOR

2018'den bu yana 'görevden affını' isteyen 8 bakanın yanında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'affı' da kabul edilmemişti.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin 9 Temmuz 2018’de açıklanan ilk kabinesinde yer alan 16 bakandan 7’si zaman içinde alınan kararlarla kabine dışında kaldı. İçişleri Bakanı Soylu'nun istifası ise Erdoğan tarafından kabul edilmedi.

Bu bakanların yerine yapılan atamalar ile Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı’nın ikiye bölünmesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndaki ikinci görev değişimi ile birlikte 9 yeni isim kabineye girmiş oldu. Kabine değişikliklerine ilişkin Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarında “görevden affı kabul edildi” ifadeleri dikkat çekti.

Son istifa ise dün, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den geldi. Pakdemirli'nin yerine Vahit Kirişçi atandı.