Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı hakkında şikayetçi olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatlarının 3 Şubat'ta gerçekleşen mahkemeye katılmadıkları öğrenildi.

Erdoğan’ın avukatları Alaattin Çakıcı duruşmasına katılmamış

Cumhurbaşkanı'na hakaretten yargılanan suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın davasına Erdoğan'ın avukatlarının katılmadığı öğrenildi.

Gazeteci Muahmmed Vefa, daha önce kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle, Alaattin Çakıcı hakkında şikayetçi olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 Şubat günü gerçekleşen duruşmaya avukatlarının katılmadığını yazdı.

DAVA, 2017 YILINDAN BU YANA DEVAM EDİYOR

Vefa, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Erdoğan’ın avukatlarının duruşmayı takip etmemesine rağmen hakaretlerin kamu görevlisine yönelik olmasından dolayı davanın re'sen sürdüğünü kaydetti.

Avukatların duruşmaya katılmamasının söz konusu herhangi bir kararın çıkmasını da geciktirtiğini söyleyen Vefa, "Ayrıca Cumhurbaşkanına hakaret davalarının bu kadar uzun sürmediği belirtiliyor. 2017 yılından beri süren davada, şimdi gözler 26 Mayıs tarihine ertelenen duruşmaya Erdoğan’ın avukatlarının katılıp katılmayacağına çevrildi" dedi.

NE OLMUŞTU?

Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, 2016 yılında cezaevindeyken AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan mektup yazarak hastanede annesini ziyaret etmek istediğini dile getirmişti. Erdoğan’a ‘Sorumsuz Sultan’ diye hitap eden Çakıcı, “Senin anan çok özel de benim ve her Türkün anası sokak kadını mı” diye sormuştu.

Çakıcı mektubunda şu ifadelere de yer vermişti: "Ortadoğu’daki hava sahası ve güney sınırlarımızda sıkıntı varken Şili’de Peru’da ve Başkanlık sistemi için Güney ABD’ye sefere çıkmışsın. Gezdiğin ülkeleri 20 yıl evvel ben de gezdim. Oradaki Başkanlık sistemi Yunan site dönemindeki demokrasiye benziyor."

Olayın ardından Çakıcı hakkında, Cumhurbaşkanı'na hakaretten dava açılmıştı.

Öte yandan Nisan 2020'de infaz yasası kapsamında serbest bırakılan Çakıcı, tahliye olduktan sonra Erdoğan'a teşekkür etmişti.