Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, erken seçim tartışmalarına yönelik yaptığı açıklamada seçim kanunundaki değişikliğin geçerli olması için seçim kararının en erken 9 Nisan, en geç 11 Haziran'a alınabileceğini söyledi. Uçum, "Bu periyotta seçim için 10 seçenek gün var" dedi.

Erdoğan'ın başdanışmanından 'erken seçim' paylaşımı: 10 seçenek var

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, erken seçim tartışmalarnaı yönelik açıklamalarda bulundu.

Uçum yaptığı açıklamada, 2023 yılı seçimlerinde 'Seçim Kanunu' değişikliğinin geçerli olabilmesi için 6 Nisan 2023 tarihi sonrasında yapılmasının hukuki bir zorunluluk olduğunu belirtti.

Mehmet Uçum, seçimler için 10 farklı günün seçenek olarak bulunduğunu kaydetti.

Uçum, Twitter'dan yaptığı açılamada şu ifadeleri kullandı:

"Seçim Kanunu değişikliğinin 2023 seçimlerinde geçerli olması için seçimlerin 6 Nisan 2023 tarihinden sonra yapılması hukuken zorunludur. Bu nedenle seçimler en erken 9 Nisan'a, en geç 11 Haziran'a alınabilir. Bu periyotta seçim için 10 seçenek gün var.

Buna göre; 30 Ocak - 7 Nisan arası (hafta sonu karar alınırsa 9 Nisan'a kadar) seçimlerin yenilenmesi kararı alınabilir. 30 Ocak'tan önce karar alınmaz çünkü yüzde 7 barajı yürürlüğe girmez. 9 Nisan'dan sonra karar alınamaz çünkü o durumda 18 Haziran yasal seçim günü geriye çekilemez."