Erdoğan'ın başlattığı kampanya için BOTAŞ'ın zorunlu maaş kesintisi yaptığı iddia edildi

Erdoğan'ın başlattığı kampanyaya BOTAŞ, 'bağışı' zorunlu tuttu

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs salgınına karşı “Biz bize yeteriz” sloganıyla başlattığı 'Milli Dayanışma Kampanyası'nda bazı kurumların sınır belirleyerek maaş kesintisine gittiği iddia edildi.

Sosyal medyada paylaşılan ve BOTAŞ'ın çalışanlarına gönderdiği iddia edilen mesajda “Milli Dayanışma kampanyası kapsamında 2020 nisan ayı maaşlarımızdan; kapsam dışı personelimizden 400 TL, kapsam içi personelimizden 200 TL olmak üzere kesinti yapılacaktır” denildi.

Mesajda, kampanyaya öngörülen tutardan daha fazla veya az miktarda bağış yapmak isteyen personelin de geri bildirimde bulunması istendi.

Edinilen bilgiye göre 400 TL kesinti öngörülen kapsam dışı personel daire başkanı gibi yöneticileri, kapsam içi ise memurlar ve diğer çalışanları kapsıyor.

CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil de, BOTAŞ’ın uygulamasını sosyal medya hesabından duyurdu. Kadıgil, “Bir yanda belediyelere GÖNÜLLÜ bağış yapan insanlara akıl/hukuk dışı zorluklar çıkartılıyor, bir yanda emekçiler için bağış yapmak gönüllü değil, zorunlu tutuluyor! Maaşınızdan kesilecek “bağış”a katılmak istemiyorsanız bildiriyorsunuz, onlar da sizi bir güzel fişliyor” dedi.