Bugünkü törende İmamoğlu’na göndermeyle, “İstanbul'un projeleri bu şehrin mahalli yönetimlerine bırakılamayacak kadar önemlidir, hayatidir, büyüktür” diyen Erdoğan’ın geçmişte ise tam tersi yönde konuştuğu ortaya çıktı

Erdoğan’ın bir çelişkisi daha ortaya çıktı: ‘Beni aşamazsınız’ demiş

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kanal İstanbul üzerinden bugünlerde yürüyen tartışmalarda kullandığı ifadelerin tam tersini geçmişte kullandığı ortaya çıktı.

Erdoğan, bugün Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı töreninde yaptığı konuşmada, “İstanbul'un projeleri bu şehrin mahalli yönetimlerine bırakılamayacak kadar önemlidir, hayatidir, büyüktür” demişti. Erdoğan’ın İmamoğlu’na tören için davet dahi göndermediği de öğrenilmişti.

CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın sosyal medyada yayınladığı video, Erdoğan'ın bir çelişkisini daha ortaya koydu.

Videoda, dönemin İBB Başkanı Erdoğan'ın, Mehmet Ali Birand'ın sunduğu 32. Gün programında, dönemin ANAP'lı Çevre Bakanı İmren Aykut ile bir tartışması yer alıyor. Erdoğan, Alibeyköy'de yaşanan sel baskını sonrası bölgeye gelerek açıklama yapan Aykut'a tepki gösteriyor ve "İstanbul'la ilgili her şeyi benimle konuşmanız gerekir. Ben şehrin belediye başkanıyım, şehirle ilgili konularda benimle konuşmanız gerekir, beni aşamazsınız" diyor.

Videoyu yayınlayan CHP'li Yarkadaş ise bu durumu şöyle özetledi:

Dönemin İBB Başkanı Erdoğan, dönemin Çevre Bakanı İmren Aykut'a ‘Ben şehrin belediye başkanıyım, şehirle ilgili konularda benimle konuşmanız gerekir, beni aşamazsınız’ diyor. Aynı Erdoğan bugün ‘Kanal İstanbul @ekrem_imamoglu 'nun işi değil’ şeklinde konuşuyor. Çifte standart...

Mehmet Ali Birand'ın sunduğu ve Erdoğan'ın katıldığı program, 32. Gün Arşivi tarafından yayımlanmıştı. Programın tamamı ise şöyle: