Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransız ürünlerine yönelik boykot çağrısı, dünya basınında "son dakika" olarak duyuruldu.

Erdoğan’ın boykot çağrısı dünya basınının gündeminde

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sarayında Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı etkinliğinde sarf ettiği, “Fransa'da Müslümanlara zulüm varsa oraya da sahip çıkalım diye dünya liderlerine sesleniyorum. Nasıl Fransa'da Türk markalı mal satın alınmayın diyorsa, buradan milletime sesleniyorum, sakın Fransız mallarını satın almayın” sözleri dünya medyasında son dakika olarak duyuruldu.

Reuters, Sputnik, BBC ve AFP haber ajansından geçilen son dakika duyurusunda, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkleri Fransız mallarını boykot etmeye çağırdı " denildi.

AB TEMSİLCİSİ FONTELLES: TÜRKİYE, TEHLİKELİ ÇATIŞMAYI DURDURMALI

Bloomberg’ın Ortadoğu hesabından yapılan duyuruda ise Erdoğan’ın çağrısını "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müslümanlara karşı düşmanca bir tutum olduğunu söyleyerek Fransız ürünlerini boykot etmeye çağırıyor" ifadesi kullanıldı.

Guardian’da yapılan “Macron’un Muhammet Peygamber karikatürlerine verdiği destek ardından İslam dünyasında öfke yayılıyor” haberinde Erdoğan’ın boykot çağrısına yer verildi. Haberde, “AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Fontelles, Türkiye’yi bu tehlikeli çatışmayı durdurmaya çağırdı. Erdoğan ise Türkiye'deki Fransız ürünlerini tamamen boykot etme çağrısında bulundu” denildi.

'MACRON'A AŞAĞILAYICI BİR DARBE VURDU'

The New Arab haber sitesi, "Erdoğan, Fransız ürünlerini boykot çağrılarının 'radikal bir azınlığın' işi olduğunu söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a ikinci bir aşağılayıcı darbe vurdu." dedi.