AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bunlar iyi günler. Daha neler olacak neler" sözlerine sol partilerden yanıt geldi. SOL Parti yaptığı açıklamada, "Çürümüş iktidarlarını korumak için ellerinde tehdit ve sopadan başka bir şey kalmadı!" dedi. TKP'den yapılan açıklamada ise, "Halka karşı suç işleyen herkes yargılanacak" ifadeleri kullanıldı.

Erdoğan'ın 'Bunlar iyi günler' sözlerine sol partilerden yanıt: Mafyanızın, çetenizin karşısına dikilecek cesur insanlar var!

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, grup toplantısındaki sözleri tepki çekti. Açıklamasında, "Bunlar daha iyi günler. Daha neler olacak neler..." diyen Erdoğan'a, sol partilerden yanıt geldi.

SOL Parti, açıklamasında "Çürümüş iktidarlarını korumak için ellerinde tehdit ve sopadan başka bir şey kalmadı!" ifadelerini kullandı.

"Memleket, sizin mafyalarınız, yağmacı 5 çeteniz, karanlık tarikat yuvalarınız, halkı soyan para babalarınız değil" denilen açıklamada, "Mafyanızın, çetenizin, yağmacınızın karşısına dikilecek onurlu ve cesur milyonlar var" ifadelerine yer verildi.

SOL Parti'den yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

"İktidar günlerdir ortaya dökülen kirli ilişkilerinin üzerini örtmeye bunu sorgulayan muhalefet ve halkın önüne zorbalıkla bir karanlık DUVAR daha örmeye çalışıyor. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün muhalefete yönelik saldırı girişimini savunmakla kalmayıp ‘bunlar daha iyi günler’ dedi. Çürümüş iktidarlarını korumak için ellerinde tehdit ve sopadan başka bir şey kalmadı!

Bugün parçası olduğu kirli ilişkilerinin bir kısmını açıklayan mafya lideri de dün iktidarın sopalarından biriydi. İktidar adına halkı ve muhalefeti tehdit edip, Erdoğan’a destek mitingleri düzenleyip, cihatçı ÖSO’nun kullanımı için Suriye’ye silah ve araba yardım şovları yapıyordu...

Yaşanan her şey... Ortaya atılan iddialardan savunmalara kadar hepsi bu kirli ilişki ağının üzerine oturmuş tek adam rejimine ayna tutan itiraflardır.

Süleyman Soylu, geçtiğimiz gün TV ekranlarında 7 Haziran-1 Kasım aralığında AKP’nin iktidarda kalmasını kendisinin sağladığını böbürlenerek anlatıyor. Ama, o dönemde Suruç’tan Ankara’ya patlatılan bombalar, provokasyonlarla başlayan karanlık dönemden hiç söz etmiyor!

Çünkü onları iktidarda tutan da iktidarlarını sürdürmek için dayandıkları şey de bu karanlıktır. Bu düzen uyuşturucu ağlarından özelleştirme yağmalarına; ihalelerden yandaş müteahhitlere çeteleşmiş, mafyalaşmıştır. Suçlarınızı ‘vatan-millet’ örtüsü altında gizleyemezsiniz.

Memleket, sizin mafyalarınız, yağmacı 5 çeteniz, karanlık tarikat yuvalarınız, halkı soyan para babalarınız değil! Bu memleketin iyiden ve güzelden yana işçileri, köylüleri, emekçileri, gençleri, kadınları var.

Mafyanızın, çetenizin, yağmacınızın karşısına dikilecek ONURLU VE CESUR Milyonları Var!

Bu ülkenin Onurlu ve Cesur işçileri, köylüleri, gençleri, kadınları yurtsever emekçi halkı bu karanlık duvarı hep beraber yıkalım; demokrasi, özgürlük ve aydınlık günler için mücadele edelim!"

TKP: İNSANLIK ASLA BOYUN EĞMEZ

Türkiye Komünist Partisi (TKP), sosyal medya hesabından Erdoğan'ın muhalefeti hedef alan açıklamalarına yanıt verdi.

"Daha neler olacak neler" etiketiyle yapılan açıklamada, şunlar sıralandı:

1- "Halka karşı suç işleyen herkes yargılanacak.

2- Uyuşturucu ticareti yapıp, cinayetler işleyip vatan ve millet kavramlarının arkasına sığınanlar hesap verecek.

3- Halka ait işletmeleri özelleştirme adı altında alanın da satanın da yakasına yapışılacak.

4- Ormanları, madenleri, akarsularımızı yağmalayan yerli ve yabancı tekellerin burnundan fitil fitil getirilecek.

5- Laikliği ayaklar altına alan, din adına konuşan, dini inançları istismar eden siyasetçilerin devri sona erecek.

6- Bugünkü Anayasa'da dahi yasak olan tarikatlar dağıtılacak.

7- Halkımızı yoksulluğa, işsizliğe, açlığa mahkum eden bu sömürü düzeninin sahipleri, sözcüleri, uşakları, fedaileri süpürülüp atılacak

8- Evet bütün bunlar olacak çünkü insanlık asla boyun eğmez."

ERDOĞAN NE SÖYLEMİŞTİ?

Erdoğan, grup toplantısında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

Terörle, çetelerle, suç örgütleriyle mücadelede elde edilen bu başarılar birilerini rahatsız etmiştir. Gelin hanım (Akşener) Netanyahu’nun yanına koyuyor uzonun ardından da Rize’ye gidiyor. Gelin hanıma gayet güzel ders veriliyor. Yine dua et ki gelin hanıma çok ileriye gitmeden ders verdiler. İkizdere yetmedi, Çayeli'ne gittin. Orada da gerekeni yaptılar. Daha neler olacak neler... Eğer ahde vefa olmazsa bu millet affetmez. Bizler hep bu ülkede gerçekten saygıya dayalı bir siyasetin yanında olduk, bunun çalışmasını yaptık.