AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Bursa'da katılması planlanan programların ertelendiği bildirildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin T2 Tramvay Hattı'nın açılış törenine AKP'li Binali Yıldırım katıldı. Yıldırım, "Boş işlerle uğraşmayız. Laf ebeliği bize yakışmaz. Vatandaşımız nerede ne ihtiyacı varsa, yurdun hangi köşesinde olursa olsun orada evvelallah biz varız" iddiasında bulundu.

Erdoğan'ın Bursa'daki programı iptal edildi, yerine Binali Yıldırım konuştu

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Bizim işimiz hizmet, gücümüz millettir. Boş işlerle uğraşmayız. Laf ebeliği bize yakışmaz. Vatandaşımız nerede ne ihtiyacı varsa, yurdun hangi köşesinde olursa olsun orada evvelallah biz varız." dedi.

AKP Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Bursa'da katılması planlanan programların ertelendiğini bildirdi. Gürkan, Twitter hesabından "Bursa Büyükşehir Belediyemiz tarafından hizmete açılacak T2 Tramvay Hattı’nın ilk sürüşü Kent Meydanı’nda saat 14.00’te Genel Başkanvekilimiz Sn. Binali Yıldırım’ın teşrifleriyle gerçekleştirilecektir" açıklamasını yapmıştı.

AA'ya konuşan Gürkan, Erdoğan'ın yoğun bir yurt dışı programı geçirdiğini ve kendisinin de tensipleriyle Bursa'daki törenlerin ertelendiğini söyledi.

Yıldırım, Bursa Büyükşehir Belediyesince 1 milyar lira maliyetle yapılan T2 Tramvay Hattı'nın açılış törenine katıldı.

Kent Meydanı istasyonunda düzenlenen açılış töreninde bir konuşma yapan Yıldırım, Bursa'ya ulaşımda yeni imkanlar sağlayacak, insanların hayatını biraz daha kolaylaştıracak ve 11 istasyonu bulunan raylı sistem hattının şehir merkezinden terminale kadar gideceğini söyledi.

Yıldırım, şunları söyledi: "20 yıl öncesine gidelim. Bursa'nın Ankara ile bölünmüş yolu yok. Bursa'nın İzmir'le de bölünmüş yolu yok. Bursa'nın Yalova ile de bölünmüş yolu yok. Ancak Marmara'dan feribotla geleceksiniz, oradan Yalova'ya tek yolda stresle çile çekerek erişeceksiniz. Bugün Bursa doğuya, batıya, kuzeye ve güneye bölünmüş yollarla bağlandığı gibi aynı zamanda İzmir ve İstanbul'a da otoyolla bağlandı. Otoyol Bursa'yı adeta İstanbul, İzmir, Balıkesir, Manisa, Eskişehir'e komşu kapısı haline getirdi. Bu da Bursa'ya büyük bir trafik yükünü de beraberinde getirdi. İşte bunun için bu ve buna benzer raylı sistemleri bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Çünkü bizim işimiz hizmet, gücümüz millettir."

"Boş işlerle uğraşmayız. Laf ebeliği bize yakışmaz" diyen Yıldırım, "Vatandaşımız nerede ne ihtiyacı varsa, yurdun hangi köşesinde olursa olsun orada evvelallah biz varız. Bugün ay yıldızlı bayrağımız 780 bin kilometrekare vatan toprağında 492 bin kilometrekare mavi vatanımızda dalgalanmaya devam ediyorsa bu Türkiye'nin gücüdür, lider Recep Tayyip Erdoğan'ın gücüdür" ifadelerini kullandı.