CHP Milletvekili Burhanettin Bulut, Erdoğan’ın Gezi Direnişi’ni karalamak için söylediği “Camilerimiz yakıldı” açıklamasını CİMER üzerinden devlet makamlarına sordu. Ancak Bulut’un sorusuna yanıt verecek makam çıkmadı.

Erdoğan’ın “Camilerimiz yakıldı” sözünü doğrulayacak bir devlet makamı çıkmadı

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi Direnişi’ne ilişkin 4 Haziran’da yaptığı “Camilerimiz yakıldı” açıklamasını Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden devlet makamlarına sordu.

ANKA'nın aktardığına göre sorularına yanıt alamadığını belirten Bulut, “Bakanlığa gitti, bakanlık bu soruya cevap veremedi, il emniyet müdürlüğüne gönderdi. İl emniyet müdürlüğü de CİMER’den gelen bu soruya cevap veremedi. Diyanet’e gönderdi. Diyanet, il müftülüğüne gönderdi. Yazıya cevap verecek bir tek makam bulunamadı. Neden? Çünkü, Tayyip Erdoğan’ın yalanını açığa çıkartmak istemediler” dedi.

CHP’li Bulut, şunları kaydetti:

CHP Adana Milletvekili Burhanettin BulutCHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut

“Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, hükümetin de tek yetkili tek adamı, uzun zamandır toplumu kutuplaştırmak adına, şimdi de kendi kitlesini bir arada tutmak adına yalanlara iftiralara başvuruyor. Hatırlayalım; Gezi olaylarında ‘camiye ayakkabı ile girdiler’, ‘camide içki içtiler’ diye günlerce televizyonda konuştu. Ve ‘bu cuma günü videosunu da yayınlayacağım’ dedi. Üzerinden kaç cuma geçti. Hatta yıllar geçti. Ancak ne yalanı bitti, ne de iftiraları…

Son olarak 4 Haziran’da, ‘Camileri yaktılar’ dedi. Biz de merak ettik. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘yakıldı’ dediği, cami hangi cami? Sorduk CİMER üzerinden. Bakanlığa gitti, bakanlık bu soruya cevap veremedi, il emniyet müdürlüğüne gönderdi. İl emniyet müdürlüğü de CİMER’den gelen bu soruya cevap veremedi. Diyanet’e gönderdi. Diyanet, il müftülüğüne gönderdi. Yazıya cevap verecek bir tek makam bulunamadı.

Neden? Çünkü, Tayyip Erdoğan’ın yalanını açığa çıkartmak istemediler. Cumhurbaşkanı ne kadar iftira ve yalan atsa da bu ülkenin en barışçıl, en demokratik protesto gösterisi olarak Gezi, tarihe geçmiştir.”

ERDOĞAN AĞZINA GELENİ SÖYLEMİŞTİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 Haziran’da Ankara’nın Kızılcahamam ilçesindeki bir otelde düzenlenen AKP 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda, Gezi eylemlerinden bahsederken, “Sokaklarımız ateşe verildi. Devletin otobüsleri yakıldı. Vatandaşımızın dükkanları yakıldı. Bunları savunan zihniyetten hiçbir şey olmaz. Polis araçlarımız yakıldı. Camilerimiz yakıldı, bu kendini bilmezler tarafından işgal edildi” iddiasında bulunmuştu.