Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Erdoğan’ın bir kez cumhurbaşkanı, bir kez ise ‘başkan’ seçildiğini öne sürdü, “Yalan mühendisliği yaparak bir şeylerin önüne geçemezsiniz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın danışmanı argüman imal etti: Bir kez cumhurbaşkanı, bir kez de ‘başkan’ seçildi
Fotoğraf: AA

İzmir’de ‘Türkiye Yüzyılı Vizyonu’ adı altında yapılan toplantı, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Cumhurbaşkanı Danışmanı, Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı, Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Son 20 yılda önemli reformların yapıldığını ileri süren Cumhurbaşkanı Danışmanı, Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan konuşmasında "20 yıl öncesine bakıldığında önünde Avrupa Birliği alternatifinden başka bir alternatifi olmayan, tek çıkış kapısı olan bir ülke konumundaydık. Bugün kendisi seçenek olan bir ülke pozisyonuna geldik. Türkiye birçok farklı seçenekleri oluşturup projelendiren, oyun kuran, bunları yöneten bir ülke haline geldi” dedi.

Kalkınma alanında önemli işler yapıldığını da söyleyen Oğan, “Enerji fakiri bir ülke iken bugün enerjinin merkezi olma yolunda ilerleyen, kendi ürettiği enerjisi ihtiyacından fazla olan bir ülke konumundayız. Dünyada enerji satabilecek bir konuma geldik. Bütün gelişmiş ülkeler en azı 70- 80 yıllık, eskimiş alt yapılarıyla bizle rekabet edecek pozisyonda değildir" iddialarında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı, Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum ise Erdoğan’ın yeniden aday olamayacağına yönelik tartışmalara değindi. Erdoğan’ın yeniden aday olabileceğini savunan Uçum, şöyle konuştu:

"Şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerine göre 3'üncü kez aday olamayacağını söylüyorlar. Erdoğan bir kez cumhurbaşkanı, bir kez de başkan seçildi. 2018 seçimi başkanlık seçimiydi. 2023 seçimi de başkanlık seçimidir. Erdoğan ikinci kez başkanlığa adaydır. 30 Nisan 2018'den sonra cumhurbaşkanı bir kez başkan seçildi. 2023'te Cumhurbaşkanı ikinci kez aday olacak. Neyi tartışıyorsunuz? Yalan mühendisliği yaparak bir şeylerin önüne geçemezsiniz. Geçmişte başarı elde ettikleri enstrümanları devreye sokmaya çalışıyorlar. Bu yürüyüşü durduramayacaksınız. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 yılında tekrar aday olacaktır. Bu onun anayasal hakkıdır ve açık ara önde bir adaydır.”