CHP’li milletvekili Ünsal, Meclis’e bir soru önergesi vererek AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaç danışmanı olduğunu, bu danışmanların ne kadar maaş aldıklarını ve hangi kıstaslara göre belirlendiklerini sordu.

Erdoğan’ın danışmanları Meclis gündeminde: Ne kadar maaş alıyorlar, neye göre belirleniyorlar?
Fotoğraf: Depophotos

HABER MERKEZİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Servet Ünsal, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunduğu soru önergesinde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaç danışmanı olduğunu, bu danışmanların ne kadar maaş aldıklarını, hangi kıstaslara göre belirlendiklerini ve bu danışmanlara araç ve konut tahsisi yapılıp yapılmadığını sordu.

Soru önergesine ilişkin açıklamalarda bulunan Ünsal, Cumhurbaşkanı’nın Başdanışmanlardan Fahri Kasırga’ya, fiyatı 20 milyon TL’nin üzerinde olan zırhlı “Mercedes Maybach S” marka bir aracın hususi kullanım için tahsis edildiği iddialarını da gündeme getirdi.

'BAŞDANIŞMAN KASIRGA’YA 20 MİLYON LİRALIK ARAÇ TAHSİS EDİLDİĞİNİ DUYUYORUZ'

Ünsal, Cumhurbaşkanı danışmanlarının tüm malvarlıklarının incelenmesi gerektiğini söyleyen Ünsal, şunları söyledi:

"Yoksul halkın vergisi ile Saray’da eşi benzeri görülmemiş bir çarpık düzen kurulduğunu görüyoruz. Nereye elinizi atsanız adı yolsuzluk iddialarına karışmış, ne iş yaptığı, hangi vasıfla devletten dolgun maaşlar aldığı belli olmayan bir Cumhurbaşkanı danışmanına denk geliyorsunuz. Bu danışmanlara sunulan ayrıcalıklar, çoğu ülkede Başbakanlara, Cumhurbaşkanlarına bile sunulmuyor. Eş, dost, akraba, tanıdık kim varsa danışman kadrosundan işe alınıyor; süper lüks, zırhlı araçlar tahsis ediliyor. Örneğin Saray’da başdanışman olarak çalışmakta olan Fahri Kasırga’ya fiyatı 20 milyon TL’nin üzerinde olan zırhlı “Mercedes Maybach S” marka bir aracın hususi kullanım için tahsis edildiği yönünde bilgiler olduğunu görüyoruz. Bizim cumhurbaşkanı danışmanının kullandığı araç, Almanya Başbakanının kullandığı araçtan daha pahalı. Böyle saçmalık olur mu? Milyonlarca insanımız işsizlikle, yoksullukla mücadele ederken onlardan alınan vergiler böyle çarçur edilir mi? Bir başına bir şehirden diğerine gidemeyecek potansiyeldeki insanlar, 84 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti’nin en üst makamına danışman yapılıyor. Bu danışmanlar, kendilerine sunulan ayrıcalıklardan aldıkları güçle, nüfuzlarını kullanarak koca ülkede diledikleri gibi at koşturuyorlar. Bu danışmanların ve akrabalarının tüm malvarlıklarının incelenmesi gerekiyor."