CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yazdığı bir şarkı nedeniyle hedef alınan Sezen Aksu için Erdoğan'ın söylediği 'dillerini koparmak görevimizdir' sözlerine tepki gösterdi.

Erdoğan'ın 'dillerini koparmak görevimizdir' sözlerine Kılıçdaroğlu'ndan ilk tepki: Zavallı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sezen Aksu için söylediği 'dillerini koparmak görevimizdir' sözlerine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan da tepki geldi.

Sezen Aksu, 2017 yılında müzisyen Yaşar Gaga ile çıkardığı 'Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısında geçen "Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e..." sözleri nedeniyle hedef gösterilirken; dün AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da cuma namazında minber yaptığı konuşmada Aksu'yu hedef almıştı ve ''O dilleri koparmak görevimizdir'' demişti.

Erdoğan'ın sözleri tepkilere neden olurken; CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Erdoğan'a ilk tepkiyi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile gösterdi.

''Onbinlerce trolüne her türlü küfrü ettirir, sonra deyim paylaştı diye gazeteciye gece yarısı baskını yaptırır. Camide sanatçının dilini kopartacağını söyler'' diyen Kılıçdaroğlu, ''Kendisi uzun zamandır yok hükmünde olduğu için, gündem yaratma peşinde. Buralara kadar düştü zavallı. Milletimiz ve ülkemiz bu provokasyonları da atlatıp, huzura, barışmaya yürümeyi bilecektir'' ifadelerini kullandı.