AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski metin yazarı ve eski AKP Milletvekili Aydın Ünal, Pelikan’ın “Anayasal suç işlemeye kadar varan kirli işler çeviren” bir örgüt olduğunu söyleyerek, “Yeni FETÖ’dür” dedi.

Erdoğan’ın eski metin yazarı Aydın Ünal: Pelikan yeni FETÖ'dür

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski metin yazarı ve eski AKP Ankara Milletvekili Aydın Ünal, sosyal medya hesabından Pelikan’la ilgili açıklamalarda bulundu. Ünal, Pelikan’ın Anayasal suç işleyen, kirli işler çeviren bir örgüt olduğunu söyleyerek “Yeni FETÖ’dür” dedi.

Kişisel Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Ünal, şu ifadeleri kullandı:

Adını anmaya değmez bir müfterinin iftirasına kısa cevabımdır: Pelikan Örgütü ile mücadeleye 2016 yılı başında milletvekili iken başladım; listeye yeniden girmemeyi açıkça göze alarak, aşağılık itibar suikastleri altında bu tehlikeye ısrarla ve inatla dikkat çektim, çekiyorum.

Pelikan Örgütü, Cumhurbaşkanını savunan değil, onun arkasına saklanarak, Anayasal suç işlemeye kadar varan kirli işler çeviren bir örgüttür. Erdoğan ve AK Parti’yi paçasından tutup aşağı çekmektedir. Son hadiseler de bunu zaten ispat etmiştir. Pelikan yeni FETÖ’dür.

PELİKAN NEDİR?

Kamuoyunun ilk olarak 1 Mayıs 2016'da adını duyduğu Pelikan grubu, o dönem Başbakan olan Ahmet Davutoğlu'na karşı sert ifadelerin yer aldığı 'Pelikan Bildirisi'ni yayınlamıştı. 'Pelikan Darbesi' olarak da anılan bildirinin yayımlanmasından günler sonra Davutoğlu istifa etmişti. 'Bosphorus Global' çatısı altında örgütlendikleri ileri sürülen Pelikancılar, Berat Albayrak'e verdikleri destekle biliniyor. Hilal Kaplan, eşi Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi Başkanı Süheyb Öğüt, George Soros’la bağlantılı Açık Toplum Vakfı’nın eski başkanı Can Paker ve Ceyhan Aksoy gibi isimler Pelikan grubunun önde gelen isimleri arasında yer alıyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 Ağustos 2019'da Pelikan'ın merkezi olan Bosphorus Global'a ait yalıyı ziyareti tartışma yaratmıştı.