Son günlerde ortaya atılan önemli iddialara kayıtsız kalması nedeniyle eleştirilen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını kullanarak para sayma videosu çeken ve sosyal medyada yayınlayan yurttaşlar hakkında soruşturma başlattı. Başsavcılık, 'şüphelilerin tespit edilerek yakalanması' için emniyete talimat verdi.

Erdoğan'ın fotoğrafını kullanarak para sayma videosu çekenlere soruşturma başlatıldı!

Son dönemde ortaya atılan mafya-siyaset-yargı ilişkisi iddialarıyla ilgilenmediği için eleştirilen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ironik bir üslupla eleştiren ve sosyal medyada yayınlanan videolar için harekete geçti.

AA'nın aktardığına göre, Erdoğan'ın görselini kullanarak para sayma videosu çeken ve sosyal medyada yayınlayan kişiler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Paylaşımlara ilişkin "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan resen soruşturma başlatan Başsavcılık, 'videoları çeken veya yayınlayan şüphelilerin tespit edilerek yakalanması' için emniyete talimat verdi.

Söz konusu kısa videolar TikTok ve Twitter'da paylaşılmış, oldukça büyük ilgi görmüş ve adeta 'like' yağmuruna tutulmuştu.