AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi eylemcilerine yönelik 'sürtük' ifadelerine suç duyuruları devam ediyor. Bursa Barosu ve İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel, Erdoğan'a suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan'ın Gezi eylemcilerine yönelik 'sürtük' ifadesine suç duyuruları devam ediyor

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi eylemcilerine yönelik "sürtük" ifadesine tepkiler sürüyor.

Bursa Barosu bugün, Erdoğan'ın ifadelerine yönelik suç duyurusunda bulundu.

Bursa Adliyesi önünde Bursa Barosu’nun çağrısıyla buluşan avukatlar, basın açıklaması düzenledi.

Bursa Baro Başkan Yardımcısı Aslı Evke Yetkin, Erdoğan’ın, Gezi eylemcilerine yönelik “eşkıya”, “sürtük” ve “çürük” gibi "nefret içerikli söylemlerde bulunduğunu" hatırlatarak, "2013 yılında Anayasal hak olarak Gezi eylemlerine katılan yurttaşların demokratik taleplerini dile getirmelerine karşı hakaret ve cinsiyetçi söylemleri kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Avukatlar açıklamanın ardından Erdoğan hakkında “halkı kin ve düşmanlığa ve tahrik ile aşağılama” nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.

İYİ PARTİ'DEN SUÇ DUYURUSU

İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel de Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bakırköy Adliyesi önünde açıklama yapan Yüksel, "İstanbul teşkilatı, aynı zamanda üyeler, aynı zamanda vatandaşlar da bu konuda dilekçelerini verdiler. Sayın Cumhurbaşkanı'nın cinsiyet üzerinden kadın üzerinden hakaret içeren bir kelimeyle TBMM çatısı altından milyonların dinlediği bir dakikada, böyle bir kelimeyle tüm kadınlar hakarette bulunması, tüm kadınları adına şikayetimizi yapmak için buradayız" ifadelerini kullandı.