İzmir’de yaşanan 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları üçüncü günü geride bıraktı. AFAD ölü sayısının 79'a yükseldiğini duyurdu. Bilanço giderek ağırlaşırken partisinin Samsun kongresine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde yine AKP’nin üye kampanyası yer aldı.

Erdoğan’ın gündemi üye kampanyası: Bilanço ağırlaşıyor

HABER MERKEZİ

İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremin bilançosu giderek ağırlaşıyor. Arama kurtarma çalışmalarında üçüncü gün geride kalırken AFAD, can kaybının 79'a yükseldiğini, yaralı sayısının ise 962'ye ulaştığını duyurdu. 8 binada çalışmalar dün de devam etti. Depremin ardından 40’ının büyüklüğü 4’ün üzerinde olmak üzere 812 artçı sarsıntı kaydedildi. Kandilli Rasathanesi’nden yapılan açıklamaya göre Kuşadası Körfezi’nde de saat 10.05’de meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem de korkuttu.

Cenazelerde büyük acı

Bayraklı’da yedi katlı, 28 dairenin bulunduğu Doğanlar Apartmanı’nda, beşinci kat seviyesine kadar enkaz kaldırma çalışması tamamlandı. Aynı aileden olduğu belirlenen biri bebek üç kişinin cenazeleri çıkarıldı. Cansız bedenine 30 saat sonra ulaşılan Hasene Argüder memleketi Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesinde toprağa verildi. Asiye Ötürk, Kenan Öztürk ve Uğur Öztürk’ün cenazesi İzmir’de, emekli öğretmen Hatun Tokoğlu’nun cenazesi Samsun’un Havza ilçesinde son yolculuğuna uğurlanırken 17 yaşındaki Arda Baran Demir’in cenazesi ise memleketi Dersim’de toprağa verildi.


2 bin 685 kişi çadırda

Bölgedeki çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Araç ve personel noktasında herhangi bir sıkıntımız yok. İhtiyacımız olan bütün ekiplerimiz şu anda sahada. Toplamda 6 binin üzerinde personelimiz yoğun bir şekilde 26 alanda çalışmalarını yürütüyor. Bin 500 çadırın kurumu tamamlanmıştır. 2 bin 685 kişi çadırlarda barınmakta” diye konuştu.

Kongrelere tam gaz

İzmir, deprem sonrası yaralarını sarmaya çalışırken Samsun’da partisinin 7. Olağan İl Kongresi’nde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde yine üye kampanyası yer aldı. Partisinin üye sayısının 11 milyonu geçtiğini ifade eden Erdoğan, stadyumda bulunan kadınlara ve gençlere “Seçimden önce seçim kazanmaya var mısınız?” diye sordu. “Türkiye’yi ekonomiyle de alt edemeyecekler” diyen Erdoğan, “Depremden etkilenen İzmirli kardeşlerimizin yaralarını soğuklar ve yağışlar bastırmadan sarmakta kararlıyız” ifadelerini kullandı.