Adana'nın Yüreğir ilçesine Vefa Sosyal Destek Grubu mensuplarıyla tartışma yaşayan ve kendisine silah çekildiği ortaya çıkan CHP'li Eren Yıldırım tahliye edildi.

Erdoğan’ın hedef göstermesi ardından tutuklanan CHP’li Eren Yıldırım serbest bırakıldı!

Adana’da Vefa Sosyal Destek Grubu mensuplarıyla yaşadığı tartışmada kendisine silah çekildiği halde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’lilerin hedef göstermesi ardından tutuklanan CHP Adana Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı, tahliye edildi.

Tahliye haberini kişisel Twitter hesabından paylaşan eski CHP Milletvekili, gazeteci Barış Yarkadaş, “CHP Adana Yüreğir Gençlik Kolları Başkanımız, Vefa Grubu Üyesi Eren Yıldırım, mahkeme tarafından saat 15.09'da SERBEST bırakıldı.

Ve böylece büyük bir yalan daha çöktü.

17 günlük süren esaret, nihayet az önce sona erdi.

Aramıza yeniden hoşgeldin Eren…” diye yazdı.

NE OLMUŞTU?

14 Mayıs Perşembe günü Yıldırım, annesi, babası ve kardeşi ile iftar sonrası yürüyüş yaparken Yüreğir Kaymakamlığı önünden geçtiği esnada, kaymakamlık önünde sivil şahısların bir kamyondan patates, soğan indirerek Yüreğir Belediyesinin zabıta ve park bahçeler araçlarına yüklediğini görmesi üzerine; nedenini anlamak için yaklaşarak şahıslara “Kolay gelsin. Hayırdır nereye dağıtıyorsunuz” diye sorduğunu belirtti.

Çıkan tartışma üzerine silahını çekerek CHP Yüreğir Gençlik Kolu Başkanı Eren Yıldırım ile ailesine doğrultan kişinin ise Kaymakam Oğuzhan Bingöl'ün koruması olduğu iddia edildi. Olay sırasında Eren Yıldırım polis çağırdı. Ancak, olay yerinde olmayan Kaymakam'ın şikâyetçi olması üzerine Eren Yıldırım ile beraberindeki annesi, babası ve kardeşi gözaltına alındı.

İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen Yıldırım'ın annesi, babası ve kardeşi serbest bırakıldı. Görevli memura mukavemet ve hakaret suçlarından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarılan Eren Yıldırım ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Yıldırım, serbest bırakılmasının ardından ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’li isimlerin hedef göstermesi ardından tutuklandı.