AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, partisinin Meclis’teki grup toplantısında CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişiminin görüntülerini izlettirmesini yorumlayan yandaş yazar Abdulkadir Selvi, “Tek kelime ile yanlıştı” dedi.

Erdoğan’ın izlettirdiği linç girişimi videosu, Selvi’yi bile rahatsız etti

MEDYA SERVİSİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, çarşamba günü partisinin Meclis’teki grup toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara’nın Çubuk ilçesinde gerçekleştirilen linç girişiminin görüntülerini izlettirmesi, Hürriyet gazetesinin iktidara yakın kalemi Abdulkadir Selvi tarafından eleştirildi.

Bugünkü köşe yazısında konuyu değerlendiren Selvi, Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırının ‘provokasyon’ olduğunu ve Türkiye’nin ‘büyük bir badire atlattığını’ belirtti.

Selvi, Erdoğan’ın bu saldırının görüntülerini izletmesinin yanlış olduğunu kaydederek, yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti grubunda izlettiği videoda Kılıçdaroğlu’nun Çubuk’ta linç girişimine maruz kaldığı olaylardan görüntüler kullanılmış. Çubuk’taki şehit cenazesindeki saldırı büyük bir provokasyondu. Türkiye büyük bir badire atlattı. CHP Genel Başkanı, şehit cenazesinde linç edilmek istendi. Ama o saldırının asıl hedefi demokrasimiz ve iç huzurumuzdu. O nedenle Kılıçdaroğlu’nun linç görüntülerinin kullanılması tek kelime ile yanlıştı.”