AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzmanların şiddetle karşı çıktığı Kanal İstanbul projesi hakkında verdiği yeni mesajında, “Burada kendi bağımsızlığımızı, kendi egemenliğimizi tamamen tesis ettiğimiz bir eser kazandırıyoruz” dedi. 104 emekli amiralin Montrö Bildirisi'ne ilişkin de konuşan Erdoğan, "Ben de şu anda cumhurbaşkanı olarak bu ordunun başkomutanıyım. Siz 104 emekli olarak böyle bir açıklamayı nasıl yapıyorsunuz? Çok bu işi seviyorsanız kalkarsınız siyasete soyunursunuz" dedi.

Erdoğan’ın Kanal İstanbul inadı sürüyor: Kendi egemenliğimizi tamamen tesis edeceğiz

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı içindeki ‘Millet Kütüphanesi’nde ‘seçilen gençler’ ile söyleşi yaptı.

Kanal İstanbul hakkındaki bir ‘soruya’ yanıt veren Erdoğan, “Burada kendi bağımsızlığımızı, kendi egemenliğimizi tamamen tesis ettiğimiz bir eser kazandırıyoruz” dedi.

Erdoğan sözlerini, “İstanbul büyük zenginliğe kavuşmuş olacak, İstanbul Boğazı da çevrecilik açısından ciddi manada rahatlayacak” diye sürdürdü.

Erdoğan’ın Twitter hesabından paylaşılan soru-cevap kısmı şöyle:

EMEKLİ AMİRALLERİN MONTRÖ BİLDİRİSİ

Erdoğan, 104 emekli amiralin 'Montrö' bildirisine ilişkin gelen soruya "Askerin emeklisi veya emekli olmayanı olmaz. Asker askerdir. Ben de şu anda cumhurbaşkanı olarak bu ordunun başkomutanıyım. Siz 104 emekli olarak böyle bir açıklamayı nasıl yapıyorsunuz?" şeklinde yanıt verdi.

Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu sizin özgürlüğünüzle alakalı bir konu değil ki. Zaten içinizde alışkanlık haline bu işi getirmiş olanlar var. Çok bu işi seviyorsanız kalkarsınız siyasete soyunursunuz. Ama kalkıp da 104 tane koordine olan, aynı düşünce kalıbı içerisinde böyle bir metnin ortaya konulmasını Başkomutan olarak, Cumhurbaşkanı olarak, ülkemin birlik, beraberliği, huzuru noktasında bunu teminle sorumlu olan bir insan olarak tabii ki kabul etmemiz mümkün değil. Bundan sonraki süreç zaten tamamen yargıya ait olan bir süreçtir."

"BİR GENÇ KALİTESİNİ İSPATLIYORSA İŞ BULUR"

"Birçok arkadaşımız üniversiteden mezun oluyor. Fakat istihdam sorunu yaşıyor. Burada bir planlama sorunu mu var?" şeklindeki bir soruya Erdoğan, "İşsizlikte iyi bir noktaya geldik diyebilirim. O da şu; ekonomik sıkıntıların yaşandığı bir dönemde, özellikle de 13 civarında bir konumdayız işsizlikte. Bu son açıklanan rakam da aslında ciddi bir artış sayılamaz" dedi.

Erdoğan açıklamasında şunları söyledi: "Turizmde çok çok iyi bir konumdaydık fakat bu Covid meselesi sebebiyle turizmdeki düşüş ister istemez istihdamı da olumsuz etkiledi. En çok istihdamı yapan bizim iktidarımızdır. Çok ciddi istihdam yaptık. Hem sağlıklı olanlar için hem engelli olanlar için ciddi istihdamlar yaptık. İş nereye geliyor garanti noktasında, kalifikasyona geliyor. Ve kalite, kalifikasyon noktasında kendini ispatlıyorsa bir genç, iş bulur."