Bayraklı'da Deprem Konutları Temel Atma Töreni'nin anonsu sırasında katılımcıların hepsi 'sayın' diye çağrılırken, Tunç Soyer 'İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı' olarak anons edildi.

Erdoğan’ın katıldığı açılışta dikkat çeken hitap biçimi: Herkes ‘sayın’, Tunç Soyer ‘Belediye Başkanı’

İzmir Bayraklı'da Deprem Konutları Temel Atma Töreni'nde katılımcılara yönelik hitap biçimi dikkati çekti. Törene katılan herkese 'sayın' denirken, Tunç Soyer ise 'İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı' olarak anons edildi.

Temel atma törenine katılanlar, butona basmak için sahneye davet edildi.

Anons sırasında katılımcıların hepsi 'sayın' diye çağrılırken, Tunç Soyer 'İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı' olarak anons edildi.

Sunucunun katılımcıları anons ettiği açıklaması şöyle: "Temel atma törenimiz butona basma suretiyle şimdi de burada, sahnede gerçekleşecek. Sayın Cumhurbaşkanımıza refakat etmek üzere sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımızı, TBMM eski Başkanı sayın Binali Yıldırımı, sayın genel başkan yardımcılarımızı, sayın bakanlarımızı, sayın milletvekillerimizi, sayın TOKİ Başkanımızı, sayın Valimizi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nı sahneye davet ediyorum."

ERDOĞAN: KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARIMIZI HIZLANDIRDIK

Erdoğan, Bayraklı'da Deprem Konutları Temel Atma ve Göztepe Stadı Açılış Töreni'nde konuştu.

Erdoğan, bugün ilk etapta deprem nedeniyle yıkılan alanlarda yapılacak 1444 konut ve 208 dükkan ile rezerv alanında yapılacak 397 konutun temelini atacaklarını aktararak, şöyle konuştu:

"Yerinde gerçekleşen deprem dönüşümü 75 bin metrekarelik bir alanda yürütülüyor. Bu bölümdeki sadece konutların yatırım değeri 800 milyon liradır. İzmir'de depremin hemen ardından riskli yapı kira yardımı, tahliye, tespit ve yıkım işleri için 15 milyon lira kaynak aktarıldı. Depremden 10 ay sonra, yani 2021 yılının Ağustos ayı itibarıyla da konutların teslimine başlıyoruz. Etaplar halinde toplam 5 bin konutu hak sahiplerine teslim edeceğiz. Bayraklı'daki rezerv alanda inşa edeceğimiz konutları İzmir'in ihtiyaç duyduğu stok dönüşüm konutu olarak da kullanacağız. Bu rezerv alanı 3 milyon 750 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor."

"Depremin ardından sadece yaraları sarmakla kalmayıp İzmir'de zaten sürmekte olan kentsel dönüşüm çalışmalarımızı da hızlandırdık" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Son 8 yıldır İzmir'de riskli yapı olarak tespit edilen 20 bine yakın binadan 18 bine yakınının yıkımını gerçekleştirdik. Şehirdeki kentsel dönüşüm sürecini vatandaşlarımızın rızası alınarak mümkün olduğu kadar yerinde ve hızlı bir şekilde yürütmeyi hedefliyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bugüne kadar İzmirli vatandaşlarımız için 254 milyon lirası riskli yapı kira yardımı olmak üzere, toplamda 406 milyon liralık bir kaynağı kullandık. Yine afetlere hazırlık amacıyla TOKİ eliyle İzmir'de 27 bin 170 adet konut ve sosyal donatı inşa ettik."