Kamunun kasasından AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü programına 2 milyon 615 bin TL harcandı.

Erdoğan’ın katıldığı bir günlük etkinliğin faturası 2,6 milyon TL!
Fotoğraf: tccb.gov.tr

İsmail ARI

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde başta İstanbul olmak üzere birçok kentte sokağa çıkan kadınlar, darp edilerek gözaltına alınırken AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı 25 Kasım etkinliği için milyonlarca lira harcandı.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Organizasyonu” adı altında bir ihale düzenledi. İhalenin sadece bir gün süren ve İstanbul Kongre Merkezi’ndeki 25 Kasım etkinliği için yapıldığı ve ihalenin 2 milyon 615 bin TL’ye Büyüteç İletişim Medya Bilişim Limited Şirketi’ne verildiği açıklandı.

Milyonlarca liralık ihale, Kamu İhale Kanunu’nun “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen olayların ortaya çıkması ya da ivedilikle yapılması gerekli görülen” durumlarda kullanılması gereken tartışmalı 21/B maddesinde düzenlenen pazarlık usulüyle yapıldı. Bu ihale maddesi, uzun yıllardır adrese teslim ihale olarak yorumlanıyor.