AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cuma günü bir ‘müjde’ vereceklerine dair açıklamasının ardından güne 7,30 seviyesinde başlayan dolar/TL kuru, 7,35 seviyelerinde işlem görüyor.

Erdoğan'ın 'müjde' açıklamasının ardından gerilemişti: Dolar 7,35 seviyelerinde

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cuma günü açıklayacağını söylediği ‘müjde’nin ardından dolar/TL kuru 7,35 seviyelerinde işlem görüyor.

Erdoğan’ın Cuma günü bir ‘müjde’ vereceklerine dair açıklamasının ardından döviz kurlarında sert bir gerileme yaşanmıştı. Dolar ve avro, 10-15 kuruş kadar gerilemişti. Erdoğan açıklama yapmadan önce 7,38 seviyelerinde seyreden dolar, söz konusu açıklama ardından 7,25 seviyelerine kadar gerilemişti.

Dolar/TL güne 7.30 seviyesinde başladı. Avro/TL ise 8.66 civarında işlem görüyordu.

Dolar şu sıralar 7,35, avro ise 8,68 seviyelerinde işlem görüyor.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Başkent Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası'nın Açılış Töreni'nde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cuma günü ülkemize büyük bir müjde vereceğiz. Türkiye’de yeni bir dönemin açılacağına inanıyorum. Açıklarsam bu işin heyecanı kaybolur” demişti.

Erdoğan’ın açıklaması ardından konu hakkında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da, ‘müjde’nin Türkiye için ‘eksen değişikliği’ niteliğinde önemli bir haber olacağını savunmuştu.