Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun ekibinde yer alan eski AKP’li Taha Ün, sabah saatlerinde evine gelen polisler tarafından ifade vermeye götürüldüğünü duyurdu. Taha Ün, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Erdoğan’ın nikâh şahidi olduğu Gelecek Partili Taha Ün, gözaltına alındı

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'na ekibinde yer alan ve partinin medya işlerini yürüten Taha Ün, sabah saatlerinde evine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alınıp ifade vermesi için karakola götürüldüğünü duyurdu.

Taha Ün, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Yine hiçbir tebligat gelmeden, hiçbir telefon açılmadan bir sabah polis kapımıza dayandı. İfade vermeye gidiyoruz” dedi.

Ün, daha önce de Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan ve eşi Süheyb Öğüt’ün şikayeti üzerine gözaltına alınıp ifade vermişti. Taha Ün’ün “Pelikan örgütü” şeklindeki sosyal medya paylaşımları suçlama konusu yapılmıştı.

Davutoğlu'nun danışmanı Taha Ün serbest bırakıldıktan sonra Twitter'dan yaptığı paylaşımda detayları daha sonra açıklayacağını belirtti ve Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ı etiketleyerek, "Ama şu kadarını söyleyeyim yakışmadı" dedi.

Ün, paylaşımında, "Görmeye duymaya alıştığımız cinsten bir hukuk skandalı ile sabah evimizde arama yapılarak, kelepçelenerek gözaltına alındık. şimdi serbestiz, detayları ilerleyen saatlerde inşaAllah paylaşacağım. ama şu kadarını söyleyeyim yakışmadı @_aliyalcin_ @MemurSenKonf" ifadelerini kullandı.

ŞAHİDİ ERDOĞAN’DI

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın nikâh şahitliğini yaptığı Taha Ün, Emine Erdoğan'ın eski özel kalem müdürü şimdilerde Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı olan Sema Silkin ile evlenmişti. Ün’ün Beylerbeyi Sarayı’ndaki nikahını eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın kıymıştı. Nikâhın diğer şahitler ise Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım olmuştu.

AKP’den ayrılmadan önce Erdoğan’ın canhıraş bir şekilde savunan ve partiye dönük eleştirilere saldırgan bir şekilde yanıt veren Ün ile ilgili meşhur Pelikan bildirisinde şu ifadeler kullanılmıştı:

“Hocam [Davutoğlu], Osman Sert eliyle Taha Ün’ü kendi trol ekibine dahil etti. İşin kötüsü Taha Ün’ün eşi, Emine Erdoğan hanımefendinin özel kalem müdiresi Sema Silkin. REİS açısından ne kadar berbat bir durum değil mi? Taha Ün ve ekibi, yanlarına birkaç hırdavatı da alıp, hocayı eleştiren herkesi tvitırda fitneci ilan etmeye başladı.”