CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu hedef aldıktan sonra “SADAT’la bir alakasının olmadığını” iddia eden Erdoğan’ı eski görevlendirmeler ve fotoğraflar yalanlıyor.

Erdoğan'ın SADAT için söylediği "Alakam yok" sözlerini, yaşananlar yalanlıyor

HABER MERKEZİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kapısına dayandığı SADAT ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun SADAT kapısında açıklama yapmasına ilişkin, "Bu çıkışın suflesinin nereden geldiğini, neyi amaçladığını, niçin şimdi yapıldığını da çok iyi biliyoruz. Başaramayacaksınız" derken, SADAT'ın yöneticileriyle hiçbir ilişkisinin olmadığını savundu.

Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, “SADAT'ın yöneticileriyle, kendileriyle yakından uzaktan hiçbir alakam olmadığı halde bunu adeta bizim şu anda kullandığımız darbeci bir oluşum olduğunu söyleyecek kadar terbiyesizleşiyor” sözlerini sarf etti.

arsiv-unutmaz-erdogan-in-alakam-yok-dedigi-sadat-ile-iliskisini-yasananlar-yalanliyor-1017175-1.

ARŞİVLER ÖYLE DEMİYOR

Arşivlere bakıldığında ise Erdoğan’ın ‘alakam yok’ iddiasının gerçeği yansıtmadığı görülüyor. SADAT’ı 28 Şubat 2012’de kuran eski Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, 2016 yılından 2020 yılına kadar Erdoğan’ın Başdanışmanlığı görevini yürüttü.

Tanrıverdi, Başdanışmanlık görevinin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişin ardından kurulan Güvenlik ve Dış Politika Kurulu'nun da üyeleri arasında yer aldı. Adnan Tanrıverdi, Saray’daki bu görevleri sürdürürken kurduğu şirket ile bağlarını da koparmamıştı.

arsiv-unutmaz-erdogan-in-alakam-yok-dedigi-sadat-ile-iliskisini-yasananlar-yalanliyor-1017174-1.

SADAT YÖNETİMİYLE FOTOĞRAF

Erdoğan’ın "SADAT’la alakam yok" iddiasını çürüten unsurlardan bir diğeri de şirketin sitesinde yayınlanan fotoğraflar. Şirketin internet sitesinde yayınlanan tanıtım etkinliğinde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, SADAT’ın yöneticileriyle poz veriyor.

SADAT, ERDOĞAN’IN WAGNER’İ Mİ?

İngiltere merkezli Sunday Telegraph gazetesi, SADAT hakkında Adnan Tanrıverdi'yle 2020 yılında yaptığı röportajı "Erdoğan, Wagner'e rakip olması için elit paralı asker gücü oluşturuyor" başlığıyla yayımlamıştı.

Sunday Telegraph, Adnan Tanrıverdi'yi şöyle tanımlamıştı:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın sırdaşı olan Adnan Tanrıverdi, sabotajdan, kontrgerilla harekatına ya da suikastlere kadar savaşın bütün karanlık sanatlarında uzmanlığı olduğunu iddia ediyor."

WAGNER GRUBU HAKKINDA

Rusya merkezli bir özel askerî şirket olan Wagner Grubu’nun, özellikle Doğu Ukrayna ve Suriye başta olmak üzere dünyadaki diğer çatışma bölgelerinde yer alan bir paramiliter örgüt olduğu düşünülüyor. Wagner Grubu, daha önce Blackwater olarak bilinen ABD merkezli güvenlik şirketi Academi ile de kıyaslanıyor.