AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üniversiteden sınıf arkadaşı olduğunu söyleyen gazeteci Rafael Sadi, Halk TV canlı yayınında, “O zaman da ekonomist miydi?” sorusuna manidar bir yanıt vererek, “Ben değilim çünkü diploma almadım ama o aldığına göre demek ki ekonomisttir” dedi.

Erdoğan'ın sınıf arkadaşından manidar sözler: Ben ekonomist değilim çünkü diploma almadım

Uzun yıllardır üniversiteden mezun olup olmadığı tartışılan ve diplomasız olduğu iddia edilen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üniversiteden sınıf arkadaşı olduğunu söyleyen gazeteci Rafael Sadi, Halk TV’de 'Sözüm Var' programına görüntülü görüşme yöntemiyle katıldı.

Sadi, Erdoğan'ın Hamas'a kardeşim dediğini hatırlatarak, “Hamas'a kardeşim diyor arkadaş, benim sınıf arkadaşım. İsrail, PKK’ya dese, en başta ben çıngar koprarırım burada” dedi. Program sunucularından Emin Çapa araya girerek, "Rafael Bey, kim sınıf arkadaşınız, orayı ben kaçırdım" sorusuna Sadi, "Recep Bey... Hani diploması var mı yok mu tartışılan üniversitede 4 sene beraber okuduk aynı sırada" yanıtını verdi.

"SESSİZ SAKİN, EFENDİ BİR ÇOCUKTU"

Sadi, Erdoğan için, "Diploması var mı yok mu tartışılan üniversitede 4 sene beraber okuduk aynı sırada. O zaman çok sessiz sakin, efendi bir çocuktu; fazla kimseye bulaşmazdı” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Barış Terkoğlu'nun, "O zaman da ekonomist miydi?" sorusuna ise Sadi, şu manidar sözlerle yanıt verdi:

“Ben değilim çünkü diploma almadım ama o aldığına göre demek ki ekonomisttir. Aynı sınıfta okuyan 5-6 arkadaşımla da temastayım. Aman bizim ismimizi söyleme başımıza iş almayalım diyorlar.”