Atatürk Havalimanı’nda fidan dikimi töreni için öğretmenler görevlendirildi. Ayrıca bir müdürün mesajına göre her okuldan yüzde 20 kontenjan talep edildi.

Erdoğan’ın şovu uğruna okullarda seferberlik
Depophotos

Kardelen TATAR SİNECAN

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı Atatürk Havalimanı alanına millet bahçesi yapımı için gerçekleşecek ilk fidan dikimi ve İstanbul’un Fethi kutlamalarına okullarda başlatılan seferberlik sürüyor.

Önceki gün ortaya çıkan öğrencilerin törene katılması için velilerden yazı talep edilmesinin ardından öğretmenlerin de tören de görevlendirildiği öğrenildi.

Bağcılar Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürü tarafından öğretmenlere gönderilen yazıda şu ifadeler kullanıldı: “Kutlamalarında idareci ve öğretmenlerimizin görevlendirilmeleri müdürlüğümüzce uygun görülmüştür. Gereğini bilgilerinize rica ederim.”

Ayrıca okul gruplarına gönderilen mesajda ise “Etkinliğe 10A, 10B, 10C, 10D, 10E, 10F ve 10G sınıflarımız katılacak olup servisler okulumuz bahçesinden kalkacaktır. Katılım sağlanmaması durumunda okul idaresi tarafından resen görevlendirme yapılacaktır” denildi.

İstanbul Esenler’de bulunan Menderes Anadolu Lisesi’nde ise müdür tarafından okul gruplarına gönderilen mesajda törenin fotoğrafı paylaşıldı ve şunlar yazıldı: "Hocalarım, etkinliğe idareci, öğretmen, veli ve öğrenci dahil olmak üzere katılım talep ediyorlar. Her okuldan okulun yüzde 20’si kadar katılım bekleniyormuş. Okul bahçelerine servis araçları gönderilecekmiş.”

Eğitim Sen 9 No’lu Şube Başkanı İsmail Demir konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Öğretmene ve öğrenciye sorulmadan mitinge katılma dayatması. Hani okula, camiye, kışlaya siyaset girmezdi. Eğitim Sen 9 No’lu şube olarak bu uygulamayı eğitim alanına yapılan bir dayatma olarak görüyor ve sınav kaygılarının yaşandığı bu süreçte öğretmen ve öğrencilerimize izin ya da görevlendirme anlayışını protesto ediyoruz.” Eğitim İş İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Hakan Uzun ise “Partili cumhurbaşkanının şovu için öğretmenleri ayaklarına getiriyorlar” dedi.

BAKAN’DAN AÇIKLAMA

Çalışanları törene katılmaya zorlanan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı hakkında açıklamalarda bulundu. Kurum, "Pazar günü burada büyük bir coşkuyla, heyecanla Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Fethin 569'uncu yıldönümünü hep birlikte kutlayacağız. Hazırlıklarımız tamamlandı. Vatandaşlarımızın hoş vakit geçireceği millet bahçemizi fidanlarla buluşturacağız" dedi. Atatürk Havalimanı’nın millet bahçesi yapılmak üzere yıkılmaya başlamasının ardından, en başta yapılması gereken imar planı değişikliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapıldı. Çevre Düzeni planı delinerek 877 hektarlık havalimanı alanının 500 hektarı “Millet Bahçesi” ve “Kentsel ve Bölgesel Sosyal Altyapı Alanı” olarak düzenlendi.