AKP’li Erdoğan'ın talimatıyla NATO Zirvesi öncesinde Libya'da temaslarda bulunan Dışişleri Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu başkanlığındaki heyet Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed Yunus El Menfi tarafından kabul edildi. Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın da yer aldığı görüşmede Libya’ya her alanda desteğin arttırılacağı ve ulusal uzlaşının sağlanmasına yönelik çabalara desteğin vurgulandığı belirtildi.

Erdoğan’ın talimatıyla Dışişleri, İçişleri, Savunma Bakanları ile MİT Başkanı, Genelkurmay Başkanı ve Saray yetkilileri Libya’ya gitti

AKP’li Erdoğan'ın talimatıyla NATO Zirvesi öncesinde Libya'da temaslarda bulunan Dışişleri Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu başkanlığındaki heyet Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed Yunus El Menfi tarafından kabul edildi.

Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın da yer aldığı görüşmede Libya’ya her alanda desteğin arttırılacağı ve ulusal uzlaşının sağlanmasına yönelik çabalara desteğin vurgulandığı belirtildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla NATO Zirvesi öncesinde Libya'da temaslarda bulunan Dışişleri Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu başkanlığındaki heyet Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed Yunus El Menfi tarafından kabul edildi.

Kabulde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da bulundu.

Görüşmede Libya’ya her alanda desteğin arttırılacağı ve ulusal uzlaşının sağlanmasına yönelik çabalara desteğin vurgulandığı belirtildi.

Türk üst düzey heyeti, el-Menfi ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Libya Yüksek Devlet Konseyi Başkanı Halid el-Meşri ile bir araya geldi. Görüşmede, Libyalıların öncülüğü ve sahipliğindeki siyasi sürece destek verildiği ifade edildi.

ALTUN, GÖRÜŞMEYİ DEĞERLENDİRDİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, NATO zirvesi öncesi Libya'ya gerçekleştirdikleri ziyaret kapsamında, Libya'nın birliği, barış ve huzuru için kayda değer görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Dışişleri Bakanımızın başkanlığındaki bir heyetle, son gelişmeleri değerlendirmek üzere geldiğimiz Libya'dan ayrılıyoruz. Bugün Libya'nın birliği, barış ve huzuru için kayda değer görüşmeler yaptık” ifadelerini kullandı.

Libya'da İletişim ve Siyasi İşlerden Sorumlu Devlet Bakanı Ammar El-Lafi ile de bir araya geldiklerini belirten Altun, şunları kaydetti:

"Kendisiyle medya iletişim alanındaki iş birliğimizi derinleştirmeye yönelik baş başa verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Türkiye, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bölgesinde etkin, muteber ve güçlü bir aktör olarak varlık göstermeye, bölgesel ve küresel barış ve huzura katkı sunmaya devam edecektir."