Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Erdoğan’ın vaatlerine ilişkin olmasına karşın konunun Cumhurbaşkanlığı’nı değil, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı ilgilendirdiğini, sorunun muhatabının değiştirilmesi gerektiğini ifade ederek İyi Partili Koncuk'un önergesini yanıtsız bıraktı

Erdoğan’ın vaadini Hazine’ye sorun

HÜSEYİN ŞİMŞEK

İyi Parti Milletvekili İsmail Koncuk işten çıkarma ve ücretsiz izin uygulamalarını önlemek ve esnafı desteklemek için alınan tedbirlere ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı.

Koncuk, önergesinde Erdoğan’ın 27 Mart’ta salgın hastalığın etkisini artırmasının ardından kullandığı, “Milletimizin her bir ferdinin yanında oluyoruz, vatandaşımızın mağduriyetine ve açıkta kalmasına izin vermeyiz” sözlerini anımsattı.

Koncuk, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yönelttiği soru önergesinde, “Hükümet olarak işten çıkarmalar ve çalışanların ücretsiz izne çıkarılmalarını önlemek için ne gibi tedbirler alacaksınız?” ve “Kepenk kapatmak zorunda kalan esnaf için planladığınız destekler nelerdir? Bununla ilgili paketleri açıklamayı düşünüyor musunuz?” sorularına yer verdi.

Oktay, Erdoğan’ın vaatlerine ilişkin olmasına karşın konunun Cumhurbaşkanlığı’nı değil, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı ilgilendirdiğini, sorunun muhatabının değiştirilmesi gerektiğini ifade ederek önergeyi yanıtsız bıraktı.