AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara Mamak'ta bulunan Hüseyin Gazi Cemevi ziyareti öncesi, AKP'li belediyenin cemevinde temizlik ve peyzaj düzenlemesi yaptığı ortaya çıktı.

Erdoğan'ın ziyareti öncesi AKP'li Mamak Belediyesi'nden Hüseyin Gazi Cemevi'ne 'hizmet'

AKP'li Mamak Belediyesi, daha önce destek vermediği Hüseyin Gazi Cemevi'nde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti öncesi temizlik yaptı, türbenin hizmetiyle kendilerinin ilgileneceklerini söyledi.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk'ün haberine göre; bir hafta önceden cemevine gelen belediye yetkilileri, araç-gereç ve çok sayıda belediye işçisi Cemevi'nin yaklaşık 8 dönümlük arsası üzerinde peyzaj düzenlemesi yaptı, fidan ve çiçekler dikti.

Ankara'da üç cemevine yapılan planlı saldırıların ardından ziyaret kararı alan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırıdan önce keşif yapıldığı ortaya çıkan Mamak’taki Hüseyin Gazi Cemevi’ne gidecek. Erdoğan'ın ziyareti öncesi AKP’li belediye cemeviyle ilk kez ilgilendi. Cumhurbaşkanı'nın yanı sıra, değişik illerden davet edilen 10 Alevi dedesi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da muharrem ayı orucunu Cemevi'nde açacak.

Ziyaretten bir hafta önce ise cemevine gelen belediye yetkilileri, bundan böyle türbenin hizmetiyle kendilerinin ilgileneceğini söyledi. Araç-gereç ve çok sayıda belediye işçisi Cemevi'nin yaklaşık 8 dönümlük arsası üzerinde peyzaj düzenlemesi yaptı, fidan ve çiçekler dikti. Belediye, Cemevi ve türbe içinde de kapsamlı temizlik yaptı.

'HİZMET'İN NEDENİNİ SONRADAN ÖĞRENDİLER

Yıllardır hizmet alamadıkları belediyenin, cemevi ve türbeye birden ilgi göstermeleri karşısında Hüseyin Gazi Vakfı yetkilileri de şaşırdı. Türbe alanının tahsisi de vakıf üzerine yapıldı. Belediye, cemevinin yemekhane, kesimhanesini de yeniledi.

Vakıf yetkilileri, hizmetin 'nedenini' kendilerine gelen telefonla öğrendi. Vakıf yetkililerini telefonla arayan İçişleri Bakanı'nın danışmanlarından Ali Arif Özzeybek, Erdoğan'ın Muharrem ayı nedeniyle cemevine geleceğini ve orada iftara katılacağını söyledi.

Yemeğe değişik illerden 10 dede de davet edildi. Vakıf yetkilileri türbe ve çevresinin düzenlenmesinden memnun olduklarını belirtti.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanlığı, Hacı Bektaş Veli’yi Anma Etkinlikleri ile Muharrem ayının aynı döneme denk gelmesi üzerine 81 İl Valiliğine genelge göndermiş, genelgede anma programlarına katılmak isteyen vatandaşlara 'destek' olunması istenmişti.

Genelge Alevi dedeleri, vakıfları ve cemevi yetkilileri tarafından 'seçim kampanyası' olarak yorumlanmış, tepkiyle karşılanmıştı.

Ardından Ankara'nın Çankaya ve Mamak ilçesinde üç ayrı cemevine saldırı düzenlenmişti. Yandaş Yeni Şafak gazetesi, Ankara’daki cemevi saldırılarını sol bir kurum olan Devrimci Gençlik Dernekleri ile ilişkilendiren bir haber yayımlamış, İçişleri Bakanı Soylu da, saldırıda ‘örgüt’ bağlantısı bulunduğunu öne sürmüştü. İddialar üzerine açıklama yapan Devrimci Gençlik Dernekleri ise şahısların kendileriyle ilişkili olmadığını vurgulamış, iddiaların hedef şaşırtma girişimi olduğunu belirtmişti.