NATO Liderler Zirvesi nedeniyle İngiltere'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cambridge Camii'nin açılışında konuştu.

Erdoğan: 'İnşallah düzgün tercüme ederler'

NATO liderler zirvesi için bulunduğu Londra'da Cambridge Merkez Camisi'nin açılışında konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz hocalarımızdan sadece 5 vakit namaz kıldırmalarını istemiyoruz. Burada çok farklı şeyler yapacaksınız. Cemaati ve çocuklarını eğiteceksiniz. Yoksa namaz kıldırmak kolay. İnşallah arkadaşlar doğru düzgün tercüme ederler; 'Bir gez gönül yıktın ise, kıldığın namaz değil. 72 millet dahi, elin yüzün yumaz değil. Bir gönül yaptın ise, er eteğin tuttun ise, bir kez hayır ettin ise, birine bin az değil." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İslamcılar arasından terörist çıkıyor diye İslam'ı lekeleyemezsiniz. Şu an Cumhurbaşkanlığı'nı yaptığım ülke, dünyada DEAŞ'la en çok mücadele eden ülke. Birçok DEAŞ'lıyı etkisiz hale getirdik, etkisiz hale getirmeye devam edeceğiz. DEAŞ'lıların İslam'la alakası yoktur ve bizden değildir. Müslümandan, İslam'dan terörist olmaz. 'İslami terör' yaftasını kabul etmeyiz, etmiyor.

Terör örgütleri arasında iyi/kötü ayrımına gidilmesini de reddediyoruz. Böyle bir yanlışın içerisine giremeyiz. Terörist kötüdür, coğrafımızı gözyaşına boğan teröristlerin hepsi PKK'lı da olsa, DEAŞ'lı da olsa, FETÖ'cü de olsa, DHKP-C'li de olsa kötüdür. Bunlar kana susamız vampirlerdir. İnsanlıktan çıkmış zalimlerdir. Londra Köprüsü'nde sivilleri öldürenlerle, Hristiyanları öldürenlerle, 15 Temmuz'da vatandaşlarımızı şehit eden FETÖ'cüler arasında hiçbir fark yoktur. PKK'lılara nasıl bakıyorsak DEAŞ'lılara da öyle bakıyoruz.

Nefret suçlarının hepsine karşı çıkmalı, siyaset ve medya bu konuda sorumlu hareket etmeli. Türkiye olarak bu konuda sağ duyulu davranış sergileyen Birleşik Krallık makamlarına her türlü desteği vermeyi sürdüreceğiz.

İbadet için gittiğimiz camiler bizi birleştirir, kalplerimizi yumuşatır. Bu kubbe altında rütbelerin, zengin ya da fakir, işçi ya da i veren, Arap Türk Kürt Afrikalı Asyalı olmanın hiçbir önemi yoktur. Burada ayrımcılık yok. Burada olmadığı gibi sokaklarda, meydanlarda, caddelerde de olmamalı.

Biz hocalarımızdan sadece 5 vakit namaz kıldırmalarını istemiyoruz. Burada çok farklı şeyler yapacaksınız. Cemaati ve çocuklarını eğiteceksiniz. Yoksa namaz kıldırmak kolay. İnşallah arkadaşlar doğru düzgün tercüme ederler; 'Bir gez gönül yıktın ise, kıldığın namaz değil. 72 millet dahi, elin yüzün yumaz değil. Bir gönül yaptın ise, er eteğin tuttun ise, bir kez hayır ettin ise, birine bin az değil."

Erdoğan'ın "İnşallah arkadaşlar doğru düzgün tercüme ederler" diyerek okuduğu şiir, Yunus Emre'ye ait.

cukurda-defineci-avi-540867-1.