AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, esnafa yönelik konuşmasında yeni kredi paketleri açıkladı.

Erdoğan: İnternet üzerinden satış yapılan platformlara sınırlamalar getiriyoruz

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Esnaf ve Sanatkarlar ile İftar Programı"nda konuştu.

Erdoğan, "Pandemi sürecinde etkilenen esnaf ve sanatkarlarımızın yanında olmaya çalıştık. Ticaret erbabımıza dört ay süreyle biner lira hibe desteği sağladık. 4,6 milyar lirayı aşan destekte bulunduk," dedi.

Erdoğan:"Salgının etkisinin azalmasıyla yeniden ekmek teknesinin başına geçen esnaf ve sanatkarı ihtiyaçlara göre yeni araçlarla desteklemeyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

"Salgının etkilerinin tam geçmeye başladığı bir dönemde Karadeniz'in kuzeyindeki krizin ağır sonuçlarıyla karşı karşıya kaldık," diyen Erdoğan, "Bu tüm dünya ile bizi de etkiledi. Fahiş fiyatların sebebi salgın ve Rusya-Ukrayna savaşı. İnsanların refah seviyesini temin etmeye çalışıyoruz," diye devam etti.

Erdoğan konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Fiyatları, stokçuluk ve fahiş kazanç peşinde koşarak yükseltenlere verilen cezaları artırıyoruz. İnternet üzerindeki satışlara da çeki düzen getiriyor, belirli sınırlandırmalar getiriyoruz.

Sorunların çoğu hukuki değil ahlaki sebeplere dayandığı için yaptırım imkanları da sınırlıdır. Ahlakı ve değeri olmayana ne deseniz boş. Tabii bu elimiz kolumuz bağlı bir şekilde yaşanan rezaletlere seyirci kalacağımız anlamına gelmiyor.

İhracata dönük yatırımlara yıllık yüzde 9'a varan faiz oranı ile TL cinsinden uzun vadeli finansman imkanı getiriyoruz. İhracata yönelik toplam 150 milyar TL'lik kaynak ayırdık.

Turizm sektöründe döviz kazandırıcı hizmet veren firmalara yüzde 9'a kadar inen faiz oranlarıyla uzun vadeli Türk lirası finansmanı sağlıyoruz

Harcama mukabili ve belge karşılığı kullandırılacak krediler için de 100 milyar lirası ihracat, 50 milyar lirası turizme 150 milyar liralık kaynak ayırdık."