Erdoğan, İran dini lideri Hamaney ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , üçlü İdlib zirvesinin ardından İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ile görüştü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Tahran'da İdlib konusunu görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaneyile bir araya geldi.

İran'dan açıklama

İran liderinin ofisinden yapılan açıklamaya göre görüşmede; Hamaney, İran ve Türkiye'nin bölgenin saygın ve güçlü iki ülkesi olduğunu, ayrıca iki ülkenin İslam dünyası için ortak güdülere sahip olduğunu söyledi. Hamaney, "Bu nedenle iki ülkenin siyasi ve ekonomik alandaki işbirliği daha da genişletilmeli" dedi.

Hamaney, ABD başta olmak üzere emperyalist güçlerin İslam ülkelerinin işbirliği ve yakınlaşmasından ve İslami bir gücün oluşumundan rahatsız olduğunu söyledi. İslam dünyasının günümüzdeki en önemli ihtiyacının, daha çok yakınlaşma ve dayanışma olduğunu ifade eden Hamaney, bölgede sorunların çözümünde İslam ülkelerinin yapacağı işbirliği ve birlikteliğin etkili olacağını kaydetti.

Filistin sorunlara da değinen Hamaney, "Filistin meselesi her zaman önemli ve bir an için unutulmamalı" dedi.

İran'ın dini lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Myanmar meselesine ilişkin tutumunun takdire şayan olduğunu da sözlerine ekledi.

Erdoğan, İran'dan ayrıldı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "CAN" ile TSİ 19.05'te İran'ın başkenti Tahran'dan Türkiye'ye hareket etti.

Başkan Erdoğan'ı, Mehrabad Uluslararası Havaalanı'ndan İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Muhammed Şeriatmadari, İran'ın Ankara Büyükelçisi Mouhammad Ebrahim Taherian Fard ve Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin uğurladı.

Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, MİT Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da İran'dan ayrıldı.