AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'deki Deprem Konutları Teslim Töreni'nde yine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. "Bu şehri turist gibi ziyaret eden ana muhalefet partisinin genel başkanı, kendi belediye başkanına hangi derde derman olacak talimatı vermiştir" diyen Erdoğan, "Kendileri sürekli gerilimden beslendiği için yalan, yanlış, iftira ile sizleri oyalama yoluna gitmiştir" iddiasında bulundu. Erdoğan, bir başka törende yaptığı konuşmada ise ekonomi hakkında konuşarak, "Bu faizler düşecek, düşecek" mesajı verdi.

Erdoğan ısrarcı: Bu faizler düşecek, düşecek!

İzmir'de Deprem Konutları Teslim Töreni'ne katılan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP'yi hedef aldı. Erdoğan, "Kendileri sürekli gerilimden beslendiği için yalan, yanlış, iftira ile sizleri oyalama yoluna gitmiştir. Bay Kemal'in, CHP'nin ortaklarına bakın, notunuzu da verin" dedi.

Erdoğan, İzmir'de Deprem Konutları Teslim Töreni'ne katıldı. Burad açıklamalarda bulunan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'yi hedef aldı.

"Amacım kesinlikle siyasi polemik değildir" diyen Erdoğan, "Sadece İzmir adına duyduğum samimi üzüntüyü sizlerle paylaşıyorum. Hiçbir hizmet yapmadan, eser ortaya koymadan, İzmir'e kendi ideolojik saplantılarının gömleğini giydirmeye çalışanların gerçek yüzlerini artık sizlerin de gördüğüne inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"Bu şehri turist gibi ziyaret eden ana muhalefet partisinin genel başkanı, kendi belediye başkanına hangi derde derman olacak talimatı vermiştir" diyen Erdoğan, "Kendileri sürekli gerilimden beslendiği için yalan, yanlış, iftira ile sizleri oyalama yoluna gitmiştir. Bay Kemal'in, CHP'nin ortaklarına bakın, notunuzu da verin" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Sözlerimin hemen başında İzmir depreminde hayatını kaybeden 117 vatandaşımızı bir kez daha rahmetle yad ediyorum, ailelerine başsağlığı diliyorum. Depremin ilk anından itibaren sadece İzmir'in acısını paylaşmakla kalmadık, dertlerini çözecek adımları da attık. Ülkemiz en etkin, en hızlı afet müdahale planına sahiptir. Dakikalar içinde arama kurtarma, saatler içinde yardım faaliyetini başlatabiliyoruz. İzmir'de de bu mekanizmayı başlattık. Depremzedelerin yaralarını sarmak için gece gündüz çalıştık, çabaladık. Kimseyi açıkta, çaresiz bırakmadık.

Depremin ardından İzmir'de sürmekte olan kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdık. 9 yılda 20 bine yakın binayı yıkmıştık. Kentsel dönüşüm projelerini rıza ve yerinde çalışmaya göre yürütüyoruz. Her yıl 20-25 kere büyüklüğü 5'ten fazla deprem yaşıyoruz. Büyük kısmı eskiden beri bilinen fay hatları üzerinde gerçekleşiyor. Deprem öldürmez bina öldürür gerçeğine uygun şekilde riskli binaları belirliyor ve dönüşüme tabi tutuyoruz. Bugüne kadar 3 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. Afetlerin ne zaman yaşanacağı bilinmediği için bir kez daha tüm vatandaşlarımıza riskli yapılarını süratle dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum.

İzmir'e son 19 yılda 85 milyar tutarında yatırım yaptık. İzmir'e 4 yeni üniversite kurduk. Gençlik ve sporda 7 bin 100 kişi kapasiteli yükseköğrenim kursları açtık. Sizlere bir de müjde vermek istiyorum. İnşallah bugün Alsancak'taki 14 bin kişilik tribüne sahip yeni stadımızı da hizmete açıyoruz. Adını Alsancak Mustafa Denizli Stadı belirlediğimiz tesisin şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Şehrin yerel yönetimlerdeki çeyrek asırlık ihmalini de içimiz acıyarak takip ediyoruz. Altyapının yetersizliği yağan her yağmurda kendini belli ediyor. Son sel felaketinde ortaya çıkan tabloyu en iyi sizler biliyorsunuz. Acaba bu şehri turist gibi ziyaret eden ana muhalefet partisinin genel başkanı kendi belediye başkanına hangi derde derman olacak talimatı vermiştir. Belediyenin sorumluluğunda olan hususların suçunu hükümete atmak dışında herhangi bir cinlikleri var mı? İzmir adına duyduğum samimi üzüntüyü sizlerle paylaşıyorum. Gerçek yüzlerini artık sizlerin de gördüğüne inanıyorum. Depremina ardından buraya geldiklerinde kendilerinden yardım isteyen vatandaşları devlet yapsın diye tersleyenlerden İzmir'e hayır gelmez. İzmir Körfezi'ndeki kirliliğin önüne geçecek yatırımları yapmak yerine felaketi seyredenler bu güzel şehri aydınlatamaz.

Milletimizin değerleri üzerinden istismar siyaseti yapanların ne size, ne bu ülkeye küçük bir faydası olmamıştır. Kendileri sürekli gerilimden beslendiği için yalan, yanlış, iftira ile sizleri oyalama yoluna gitmiştir. Bay Kemal'in, CHP'nin ortaklarına bakın, notunuzu da verin."

2000 ÖNCESİNİ ELEŞTİRDİ, "BU FAİZLER DÜŞECEK" DEDİ

Ardından İzmir’de toplu açılış törenine katılan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada da açıklamalarda bulundu. 2000 öncesi Türkiye ekonomisini eleştiren ve CHP’ye yüklenen Erdoğan, şöyle konuştu:

“1960'tan bu yana ülkemize musallat olan her darbe, ekonomimizin bağımsızlığını da örseledi. Dikkat ederseniz bu günlerde CHP ekibi "ülke yandı, bitti" diye ortalığı birbirine katıyor. CHP iktidarda olduğu dönemde gecelik yüzde 7 bin 500'leri bulan faizleri gördük. Hatırlayın bu ülke onların döneminde işsizliğin baş yaptığı Başbakanlığın önüne yazar kasa fırlatıldığı günleri yaşadı mı? Bu ülke onların bankaların içlerinin boşaltılarak milletin cebinde yüz milyarca lira çalındığı ihanetler gördü. Biz işte onlardan böyle bir Türkiye devraldık. Hem 1920'de Meclis açıldığında hem 1923'te ortaya konan ruhu yeniden dirilttik.”

AKP'li Cumhurbaşkanı, "Merkez Bankası'nın döviz rezervi 27,5 milyar dolardı. Şimdi 127 milyar dolar. Nereden nereye..." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerine de tepki göstererek, “Bu faizler düşecek, düşecek. Biz yüksek faize halkımızı da, çiftçimizi de ezdirmeyeceğiz. Artık Türkiye dimdik ayakta ve istikrarla yoluna devam ediyor. Ülkemizi Cumhuriyet tarihinin en üst seviyesine çıkarttık” dedi.

“MANDACI İKTİSATÇILAR, MANDACI SİYASETÇİLER…”

Erdoğan, şöyle konuştu:

“Şimdi gelirken traktörleri gördüm, çiftçilerimizi gördüm, Allah’ıma hamdettim. Savunma sanayisinde yüzde 20’lerdeydik şimdi yüzde 80’e çıktık. Gelişmiş büyümüş zenginleşmiş ülkeler ne yapıyorsa onu kendi şartlarımıza uyarlayarak yeni bir yol haritası çizmektir. Ülkemizdeki mandacı iktisatçılar ve mandacı siyasetçiler, Türkiye'nin en büyük ekonomik kurtuluş mücadelesini, tam tersi göstermeye çalışıyorlar. Bu mandacıların kendilerine sunulan hazır reçeteler dışında milletin hayrına bir eser üretme gayretleri de olduğu görüşmemiştir. Bu mandacılar var güçleriyle üstümüze geliyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar biz ekonomi programımızdan vazgeçmeyeceğiz.”

“TÜRKİYE BÜYÜYECEK, ZENGİNLEŞECEK”

“Buradan şimdi tüm vatandaşlarıma sesleniyorum. Bunlara verilen görev emperyalistlerin 1923'te bozulan oyununu 2023'te tekrar devreye almaktır. Allah'ın izniyle 1923'te başaramadıkları gibi 2023'te de başaramayacaklar. Biz bu ekonomi politikasını akşamdan sabaha düşünüp hayata geçirmedik. Tam 19 yıldır planını yapıyoruz.

Şirketlerimiz hiç endişe etmeyin daha çok kazanacak. Çalışanlarımız daha çok maaş alacak. Esnafımız daha çok kazanacak. Bundan sonraki süreçte eli bolluk içinde olacak. Hiç endişeniz olmasın. Türkiye büyüyecek, gelişecek, zenginleşecek. Halkımızın tercihini mandacılardan yana kullanmayacağına inanıyorum. Bunun için 2023 çok önemli. Bay Kemal mandacı siyasetçi. Bay Kemal kimlerle yürüyor? Terör örgütünün yandaşlarıyla yürüyor.”