Üsküdar'da toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, "İstanbul Türkiye'nin bir özetidir" dedi. Erdoğan'ın bu sözleri daha önce Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi'nde "İstanbul gerçekten müstesna bir şehirdir. Ama biz bu şehrin kıymetini bilmedik, biz bu şehre ihanet ettik, hala da ihanet ediyoruz. Ben de bundan sorumluyum" ifadelerini akıllara getirdi

Erdoğan: İstanbul Türkiye'nin bir özetidir

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üsküdar'da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "İstanbul Türkiye'nin bir özetidir. İstanbul'da her şehrin temsilcisini bulursunuz. İstanbul'a yapılan her yatırım Türkiye'ye yapılmış demektir" diye konuştu.

AKP belediyeciliğinden ve partisinin hizmetlerinden bahseden Erdoğan, "Hep konuşurduk, İngiltere'ye giden gelenler işte orada Central Park var falan. Tamam kardeşim bizde de Nakkaştepe var. Atatürk Havalimanı'nın olduğu neyi yapıyoruz? Millet Bahçesi haline getiriyoruz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"İstanbul Türkiye'nin bir özetidir. İstanbul'da her şehrin temsilcisini bulursunuz. İstanbul'a yapılan her yatırım Türkiye'ye yapılmış demektir. Bugün açılışı yapılacak eserleri ülkemizin tamamına armağan ediyoruz.

>> Ahh ahh 15-20 yıl önceki Üsküdar'ı bir hatırlayın, neydi buraların hali, bunun adı AK Parti belediyeciliğidir.

>> Müslüman bir sokulduğu delikten bir daha sokulmaz.

>> Kıraathane okuma evidir. Biz gençlerimizi o kötü alışkanlıklardan çekelim, bu millet kıraathanelerinde gelsinler oradaki kitapları okusundlar, çayını, simidini, kekini orada yesinler. Ne devlet ne belediyeler bunu bir lütuf olarak yapmıyor ha. Bu milletin bize verdiği bir görev.

>> Hep konuşurduk, İngiltere'ye giden gelenler işte orada Central Park var falan. Tamam kardeşim bizde de Nakkaştepe var. Atatürk Havalimanı'nın olduğu neyi yapıyoruz? Millet Bahçesi haline getiriyoruz. Bu andaki kapalı alanları fuar merkezi haline getiriyoruz ve yine bir pistini de oranın, uygun bir pisti de yine tekli bir iniş kalkışa çeviriyoruz. Biz belediyeciliğin okulunu kurduk. CHP, bunlardan anlamaz.

CHP'Yİ ELEŞTİRDİ

>>Onların olduğu yerde kanallar, kanalizasyonlar berbar. İstanbul'a belediye başkanı olduğum zaman her yere otobüs motobüs, klima mılima, yok öyle şey. Yağlı bezlerle silinen o koltuklar. Biz geldik, dedim ki, 'Benim insanıma bu yakışmaz.' İnsanımıza Mercedes otobüs aldık. Duraklarımızın adedini artırdık.

>> İstanbullular başta olmak üzere ülkemizin her yerinde mileltimizin tercihini 31 Mart 2019'da AK Parti'nin hizmetinden yana kullanacağındna şüphe duymuyorum.

>> Bay Kemal konuşuyor. Bay Kemal bunlardan habern var mı? Önce bay Kemalim Kağıthane'nin yerini öğrenmesi lazım, 'Kağıt tepe,' diyor. Herhalde öğrenmiştir.

>>39 ilçesi var İstanbul'un gelin 31 Mart'ta bu hizmetleri alamayan belediyelere de, AK Parti hizmetleri alamayanlara da bu imkânları götürelim. Şu CHP zulmünden kurtaralım her yeri. Ülkemizin pek çok yerinde yaptığımız hizmetler milletimiz tarafından takdirle karşılanmıştır. Bizim de İstanbul Belediye Başkanı olarak çıktığımız o yolu cezaevinde, demir parmaklıklar arkasında sonlandırmak istediler. Onlar bizim milletimizle olan gönül bağımızın demir parmaklıklar arakasında sonlandırılamayacağını bilmiyorlardı. Tüm engelleri aştık ve ülkemizi yönetme sorumluluğuna erdik.

>> Pek çok projeyi hangi kurum tarafından yürütülürse yürütülsünen başından en sonuna ka dar bizzat takip ettik.

KILIÇDAROĞLU'NUN ALMANYA ZİYARETİ

>>Bay Kemal Almanya'ya gittin. O yanındaki hanım neyin nesiydi ya? O YPG paçavralarıyla görüntü veren o kadınla senin ne işin avr ya? Bunlar PKK'nin Almanya'daki uzantıları snein ne işin var? Peki, onlarla ne konuştun anlat bakalım anlat. Sen bunlarla beraber yol yürüyebilirsin Bay Kemal, bizim bunlarla yürüyecek bir yolumuz yok. Biz milletimizle yol yürüyeceğiz. Farkımız bu. İşte Bay Kemal'in sıkıntısın anladınız mı? Ben son Arjantin G20 Zirvesinden sonra Paraguay'a, oradan da Venezuela'ya gittim. Orada 4 yaşından çocukları alıp yetiştiriyorlar. Bizi neyle karşıladılar biliyor musunuz? İstiklal Marşı ile. Sayın Maduro, yere düşen Türk bayrağını kalkıp aldı. İşte farkımız bu Bay Kemal.

"BİR SAVCI ÇIKMIŞ, SEN KİMSİN YA?"

>>Ülkemizi yıllarca yere gereksiz yere meşgul eden başörtü meselesinde böyle bir anlayışın izlerini görüyoruz. Başı açık başı örtülü ayrımını kaldırdık. Bugün artık tüm kurumlarda hanım kardeşlerimiz nasıl istiyorlarsa öyle giyiniyor. Bir savcı çıkmış, sen kimsin ya? Her şey yasalarla bir yere oturulmuşken sana ne oluyor da bunlara aykırı bir şekilde uygulamanın iptalini istiyorsun. Bunlar eski Türkiye'den kalma ürünler. Danıştay'ın ilgili dairesi bunu boşa çıkardı. Bu tartışmayı yeniden açmanın kime ne faydası var?

>> Tayyip Erodğan tökezlesin de Türkiye isterse yere kapaklansın. Bunların hiçbirinin yüreğinde zerre kadar ülke sevigisi olamaz. Bizimle başa çıkamayanların işi ülekinin geleceğine kadar saldırması kifayetsizlik... Üsküdar meydanındna sesleniyorum. Ülkeyle ve milletle uğraşmayı bırakın.

>>Bundan böyle seçim kampanyasında artık görüntü ve gürültü kirliliğini biz kaldırıyoruz. Belirli saatler dışında otobüsler sokaklarda dolaşmayacak. Artık bu işin nasıl yapılacağını herkesin görmesi, bilmesi lazım. Çık televizyona konuş.

SARI YELEKLİLER PROTESTOSU

>>Paris başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinin sokakları karışmış durumda. Bizim polisimizle alay edenler, zulmettiğini söyleyenler, kendi polisleri şimdi neler yapıyor. Bizim polisimiz insaflı. Her türlü düşünce ve talep demokrasi içinde dile getirilebilir. Avrupa sokaklarındaki görüntüleri endişe ile takip ediyoruz. Umarım Paris sokaklarındaki duvarlarda "zulüm 1789'da başladı" yazılarını da görmeyiz. Avrupa demokrasi dersinden, insan hakları dersinden sınıfta kalmıştır. Üzerine çok titredikleri güvenlik ve refah duvarları bizzat kendi vatandaşlarınca sarsılmaya başlanmıştır.