Erdoğan: İstanbul'un bölücü örgütün temsilcilerine peşkeş çekilmesine mani olacağız

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine yapılan kayyum darbesine ilişkin yaptığı açıklamada "Bu örgütün Meclis'teki uzantılarına, temsilcilerine en büyük cevapları sandıkta vermeliyiz" dedi. Trabzon ne kadar güçlü olursa İstanbul da o kadar güçlü olur diyen Erdoğan "İstanbul'a hep beraber sahip çıkacağız. İstanbul'un bölücü örgütün temsilcilerine peşkeş çekilmesine mani olacağız" ifadesini kullandı.

Erdoğan CHP'yi hedef almaya devam ediyor. Trabzon'da yaptığı konuşmada kayyum darbesine ilişkin açıklama yapan Erdoğan, "CHP çıkıp ne diyor. Bu hak ve özgürlüklere demokrasiye aykırıdır. Bay Kemal sen bu terör örgütünün mensuplarıyla Ankara’dan İstanbul’a yürüyebilirsin ama bizim en ufak dirsek temasımız olamaz. Cumhurbaşkanı olarak bugüne kadar hiçbir davetime davet etmedim. Etmem" ifadelerini kullandı.

"Çarpık siyasi anlayışın en başında CHP ile HDP yer alıyor; hadi, HDP terör örgütünün uzantısı olmaktan hiçbir zaman kendini kurtaramadı, peki ama yaşını Cumhuriyet ile bir tutan CHP'ye ne oluyor?" d,yen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"İstanbul'un bölücü örgütün temsilcilerine peşkeş çekilmesine mani olacağız"

"Değerli kardeşlerim tüm bunlarla beraber inşallah daha da ileri seviyelere geleceğiz. Lafla peynir gemisi yürümez. Aşkı ve davası olmayanlar şehir felaketi pençesinde kıvranırken önceliğini tatile verebilir. İstanbul bunu yaşadı. Trabzon gibi Fatihin emaneti olan İstanbul’a sahip çıkacağız. Bu aziz şehrin bölücü örgüt destekçilerine peşkeş çekilmesine mani olacağız. Trabzon ne kadar güçlü olursa Türkiye o kadar güçlü olur.

Siyaset ülkeye ve millete hizmet için tüm gücünüzle çalışmayı gerektirir. Ülkemizin ve milletimizin menfaatleri söz konusu olduğunda günlük siyasetin farklılıkları geride kalır. Dışarıya sıkılmış yumruk gibi bir ve beraber devam edeceğiz. Kuruluşumuzun 18. Yıl dönümünü geride bıraktığımız bu dönemde aynı şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Türkiye’nin kara deniz ve hava sınırlarına yönelik tehditler var. Her alanda egemenliğine yönelik saldırılar var. Türkiye hazır mıyız? Tek millet, tek bayrak tek vatan tek devlet bu şekilde ifade ettiğimiz hayati önceliği var. Bir olacağız. İri olacağız. Kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız. Ülkemizin yaşadığı yaşamak istediği durum budur. Kimsenin karşı çıkamayacağı başlıklardır. Çarpık siyasi anlayışının en başında CHP ve HDP yer alıyor. HDP kendini terör örgütü güdümünden kurtaramadığı için gerçek anlamda siyasi noktaya gelememiştir. HDP’den PKK’nın terör örgütü olduğunu duydunuz mu, devamlı destek. Geçmişini Cumhuriyetle bir tutan CHP’nin bu riyakarlığı niye.

Türkiye FETÖ’nün işgal girişimine maruz kalıyor aynı kadro hain darbe girişimini önemsizleştirmeye çalışıyoruz. Bu kadro ülkemizi DEAŞ’la aynı çizgide tutmaya çalışıyor. Bay Kemal ne diyor. Orta Doğu’da Suriye’de ne işimiz var. Bu insanlar Trabzon'a geldiğinde benim insanlarım bunlara ne diyecek. Türkiye ekonomik tuzaklarla uğraşırken, bunlar ekonomimiz çöksün diye uğraşıyor."

Erdoğan 'idam' talebiyle dile getirilen tezahüratlara "Cumhurbaşkanı olarak benim onaylama yetkim var. Meclis'ten gelirse ben onaylayacağımızı söyledim" diyerek yanıt verdi. Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

"Hele hele Emine Bulut hanımefendi ile ilgili olay bu alçaklıktır adiliktir. Ben babasıyla da konuştum bunu hukuken de kabul etmemiz mümkün değil, vicdanen de kabul etmemiz mümkün değil."