Erdoğan istemezse reddedilmez

Hüseyin ŞİMŞEK

Erzincan Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında CHP’li üyelerin, cemevlerine ibadethane statüsü verilmesini yönelik teklifine AKP’li ve MHP’li üyeler de destek verdi. İmar Komisyonu’nda görüşülecek ve Mart ayında son oylaması yapılacak teklifle ilgili BirGün’e konuşan Erzincan Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Mehmet Demir, “Her şey Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a bağlı” dedi.

Erzincan’da uzun yıllardır “birlik ve beraberlik” olduğunu, nüfusun önemli bir kısmı Alevi olan kentte tüm inançlar arasında hoşgörü temelli bir ilişki kurulduğunu bildiren Demir, “Şubat ayı toplantısında CHP Grubu olarak önergeyi Meclis gündemine getirdik. Oy birliği ile kabul edildi. İmar Komisyonu’nda yapılan görüşmenin ardından Mart ayında yeniden Meclis gündemine gelecek. Cumhur İttifakı üyeleriyle yaptığımız birebir görüşmelerde, ‘Cemevlerine ibadethane statüsü verilmeli’ dediler” şeklinde konuştu.

erdogan-istemezse-reddedilmez-686562-1.

DÖNMEYECEKLERİNE İNANIYORUZ

AKP’nin İstanbul’da reddetmesine rağmen Erzincan’da böyle bir önergeyi kabul etmesini “anlamlı” bulan CHP’li Demir, “AKP’de her şey Ankara’daki tek adamın iki dudağının arasında. Eğer o, ‘kabul etmeyin’ demezse bu teklifimiz kesinlikle kabul edilecektir ve Mart ayından itibaren cemevleri resmen ibadethane statüsünde olacaktır. İnancımız da Cumhur İttifakı’nın kararından dönmeyeceği yönünde. Bin yıldır kardeşlik içerisinde yaşıyoruz. Cumhur İttifakı’ndan beklentimiz de bu kardeşliği sürdürmeleri. Bu konuda herhangi bir yasal engel yok hatta AİHM’in aldığı emsal kararlar var. Teklif kabul edilirse Erzincan halkından hiçkimse rahatsız olmaz ve birliğimiz, beraberliğimiz pekişir” dedi.