AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İsveç’in NATO’ya üyelik başvurusunun ele alındığı görüşmede, Erdoğan İsveç’e Ankara’nın taleplerini sıraladı. Erdoğan'ın sıraladığı şartlar arasında İsveç'in Türkiye'nin tanıdığı 'terör örgütleri' ile arasına mesafe koyması ve savunma sanayisi alanında Türkiye'ye uygulanan kısıtlamaların kaldırılması yer aldı.

Erdoğan, İsveç Başbakanı ile NATO üyeliğini görüştü: Ankara'nın iki şartı var
depophotos

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, iki ülke ilişkileri ve İsveç’in NATO’ya üyelik başvurusu ele alındı.

Erdoğan, görüşmede, Türkiye'nin NATO’nun açık kapı politikasına bugüne kadar hep tam destek verdiğini belirterek ittifak içinde hem üye ülkelerin güvenliği hem de kolektif güvenlik açısından dayanışmanın esas bir değer olduğuna işaret etti.

Türkiye'nin, PKK/YPG/PYD bağlantılı şahıs ve kuruluşlarla temasları olduğunu iddia ettiği İsveç’in politikalarından ‘rahatsızlık’ duyduğunu uzun zamandır dile getirdiğini belirten Erdoğan, FETÖ’nün İsveç'teki mevcudiyet ve faaliyetlerinin de sürdüğünü söyledi. Erdoğan, İsveç’in söz konusu örgütlere yönelik siyasi, finansal ve silah desteğinin sona ermesini talep etti.

İSVEÇ’E ÇAĞRI: SOMUT ADIM ATIN, KISITLAMALARI KALDIRIN

Erdoğan, İsveç'in, Türkiye'nin kaygılarını paylaştığını ortaya koyan somut ve ciddi adımlar atmasını beklediklerini dile getirdi.

Erdoğan, Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı sonrasında savunma sanayisi alanında İsveç’in Türkiye'ye uyguladığı kısıtlamaların da kaldırılmasını da talep etti.

AA