Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma çıkma yasağının her hafta tekrar etmesinin karara bağlanacağı iddia edildi

Erdoğan kabinesini topladı: Hafta sonu sokağa çıkma yasağı tekrar edecek mi?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında bugün üçüncü kez telekonferans yöntemiyle toplandı. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde koronavirüs'e karşı sokağa çıkma yasağının genişletilmesi, lokal karantina önlemleri ve terhislerin durdurulması gibi kararlar gündemde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısında koronavirüsle mücadele kapsamında alınan önlemler, önlemlerin yansıması ve uygulanması ile virüsün ekonomideki etkileri değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıya, çalışmalarını sürdürdüğü İstanbul’daki Tarabya Huber Köşkü’nden katılacak. Erdoğan, toplantının ardından kamuoyuna açıklamalarda bulunacak. Toplantının ana gündemini daha önce olduğu gibi yine Covid-19 oluşturacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sunum yapacağı kabine toplantısında koronavirüsle mücadele için yürütülen çalışmalar, alınan tedbirlerin uygulamalara yansıması konuları değerlendirilecek.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UZATILACAK MI?

Sokağa çıkma yasağına ilişkin uygulama ve bu yasağın önümüzdeki günlerde yaygınlaştırılıp yaygınlaştırılmayacağı konuları da toplantıda ele alınacak. Yasağın hafta sonları uygulanmaya devam edilmesi bekleniyor.

Kabinede il, ilçe, belde, mahalle bazındaki lokal karantina uygulamaları ve her alanda adım adım hayata geçirilecek ek önlemler ele alınacak. Bu kararın alınmasında vatandaşın kurallara ne derecede uyduğu ve riayet ettiği belirleyici olacak.

TERHİS VE CELPLERİN DURDURULMASI

Toplantıda, hafta sonu gündeme gelen asker terhislerinin ve celp dönemlerinin durdurulması hakkında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın bir sunum yapması ve kararın hafta içinde uygulamaya geçirilmesi planlanıyor.

Bunun yanı sıra esnafın, tüccarın, işverenin ve ihracatçının mağdur olmaması için alınacak yeni ekonomik önlem paketi de detaylarıyla değerlendirilecek. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kabineye bilgilendirme yapacak.

Erdoğan, kabinede alınan kararları ve koronavirüsle mücadelede hayata geçirilecek yeni tedbirleri toplantının ardından ‘Ulusa Sesleniş’ konuşmasıyla duyuracak.

Kaynak: Hürriyet, Milliyet