Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro projesinin ilk ray kaynak töreninde konuşan Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan Kanal İstanbul'un inşaat maliyetini de açıkladı

Erdoğan Kanal İstanbul'un inşaat maliyetini açıkladı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro projesinin ilk ray kaynak töreninde konuştu.

Kanal İstanbul'un maliyet bedelini açıklayan Erdoğan, maliyetinin şu anda 75 milyar lira olduğunu söyledi. Erdoğan, "Kanal İstanbul'un inşa maliyeti birilerinin söylediği gibi 125 milyar lira değil, şu an itibarıyla 75 milyar lira olarak hesaplanıyor" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından diğer satır başları şu şekilde:

'İstanbul sadece mahalli yöneticilere bırakılamaz'

"İstanbul’un projeleri bu şehrin mahalli yönetimlerine bırakılamayacak kadar hayatidir, büyüktür. Ülkemizin adeta vitrini ve gözbebeği olan Istanbul’a ibadet şevkiyle hizmet ediyoruz. 81 ilimizin tamamında büyük projeleri hükûmet olarak üstleniyoruz. Bizim için hizmette rekabet, siyasi rekabetten önde gelir. Bizim amacımız kimseyi dövmek, rencide etmek, hizmetten alıkoymak değildir. Halka hizmet eden herkese hizmet vermekle görevli olduğumuzu biliyoruz.

Şehrine hizmet getirmek isteyen her belediyeye partisine bakmasızın destek veriyoruz. Belediyeler görevlerini yerine getirmiyor diye halkımızın mağduriyetine göz yumacak da değiliz. Söz verdiler de yerine getirdiler mi? Suyu ucuzlaştıracağız, ulaşımda indirim yapacağız dediler, yaptılar mı? Çünkü bunların en büyük marifeti yalandır. Bunlar ilk günden beri bu anlayıştan sapmadılar. İstanbul’da yapılan her hayırlı işin yanında yer alırken, bizim yaptığımız hayırlı işlerin önünün kesilmesine de izin vermeyeceğiz."

'Galataport yıl sonu tamamlanıyor'

Bugün buraya Galataport projesine bakmaya gittim. İnşallah mayıs sonu ilk etabı, yıl sonu tamamı bitecek. Burası dünyanın büyük gemilerinin yanaştığı, turizmde atak merkezi olacak. Dünya turizmine açık, otelleriyle, alışveriş mekanları ile gerek kendi vatandaşlarımızı gerekse dünyayı hayran bırakacak bir proje. İstanbul’a yakışan neyse sağ olsun özel sektörle yapıyoruz.