AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'a desteğini yineleyerek "Azerbaycan ordusu pek çok yeri işgalden kurtardı. Dost ve kardeş Azerbaycan'ın yanındayız. Karabağ işgalden kurtulana kadar bu mücadele sürecektir," dedi.

Erdoğan: Karabağ işgalden kurtulana kadar mücadele sürecek

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Konya Şehir Hastanesi açılışında konuşma yaptı.

Erdoğan, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kuşatma altına alınmak istendiğini söyleyerek, "Eski alışkanlıklarını sürdürmeye çalışanlar kazın ayağının öyle olmadığını gördüler. Bu kararlı, aktif ve tavizsiz tutumumuz karşısında uluslararası toplumun tüm aktörleri Türkiye'yi hesaba katma mecburiyetinde kalmıştır" dedi.

Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırısı sonrası başlayan çatışmalara değinen Erdoğan, konu hakkında şunları söyledi: "Ermenistan aşağılık katliamlarla işgal ettiği Karabağ sorunu çözülememişken, Azerbaycan'a saldırdı. Kardeş Azerbaycan, hem kendi topraklarını savunma hem Karabağ'ı kurtarmak üzere büyük bir harekat başlattı. Azerbaycan ordusu pek çok yeri işgalden kurtardı. Dost ve kardeş Azerbaycan'ın yanındayız. Karabağ işgalden kurtulana kadar bu mücadele sürecektir."

Erdoğan, "Kimi zaman terörle, kimi zaman ekonomik tuzaklarla bizi yolumuzdan döndürmeye çalıştılar. Hamd olsun bu yoldan dönmedik, dönmeyeceğiz," derken Doğu Akdeniz gündemiyle ilgili şöyle konuştu: "Benzer bir oyunu Akdeniz'de de oynamak istediler. Karadeniz'de keşfettiğimiz doğalgaz rezervi emeklerimizin karşılığını almamıza vesile oldu. Doğu Akdeniz'de kuru sıkı tehditlerle, komik gövde gösterileriyle geri adım attıramayanlar diyalog çağrılarımıza kulak verdiler."

MÜTEAHHİTE KIZDI

Erdoğan, şehir hastanesi çevresinin peyzajını eleştirerek müteahhite seslendi ve "Müteahhite seslenelim. Çevre düzenlemesi ve peyzajın eksik olmaması lazım. Böyle bir dev yatırımın eksiklerinin olmaması gerekir. İnşallah bir daha geldiğimde hastane çevresinin yeşillikler içinde olduğunu göreceğiz," dedi.