AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, " "Karadeniz’de doğalgazı çıkarmaya başladığımızda inşallah müjdeyi vereceğim ama biraz sabır," dedi.

Erdoğan: Karadeniz’de doğalgazı çıkarmaya başladığımızda inşallah müjdeyi vereceğim

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Büyükelçilerin Güven Mektupları programı sonrasında gazetecilere konuştu.

AKP'nin 19. kuruluş yıl dönümüyle ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, "19 yıl içinde milletimizin teveccühüyle bugünlere geldik ve herhangi bir sıkıntıyı yaşamadan sürekli artarak devam eden bir hizmet yolumuz oldu" dedi.

Erdoğan, “Gördüğünüz gibi biz kıtaları dolaşıyoruz. Afrika'nın 52 ülkesini dolaştım, Amerika'nın, Latin Amerika olsun buralara defaatle dolaştım. Bunları dolaşırken sürekli olarak ülkemizin mesajını taşıdık. Tanınmayan ülkemizi buralara tanıttık. Hala da bu tanıtma süreci devam ediyor” diye konuştu. ABD'de BM binasının olduğu bölgeye açılan Türkevi'nin üzerinde duran Erdoğan, “BM'nin tam karşısında Türkevi'ni 4,5 yılda bitirmiş olmamız, oraya böyle bir markayı kurmuş olmamız, bizim için değil, bizden sonra gelen nesiller için önemli bir marka olacak. Bütün bunlar bizden çok bizden sonra gelecek nesiller için de bir abide olacak” şeklinde konuştu.

"Enerji olayında Türkiye birçok sıkıntıyı aşmış vaziyette" açıklaması yapan Erdoğan, "Karadeniz’de doğalgazı çıkarmaya başladığımızda inşallah müjdeyi vereceğim ama biraz sabır. Doğalgazı çıkardığımız anda sadece devletin kasasına girmeyecek aynı zamanda vatandaşımın da kasasına girecek" diye konuştu.

Erdoğan ayrıca, "26 olan havaalanı sayımızı 56'ya çıkardık. Artık benim ülkemde üniversite olmayan il yok. Hastanelerimize bakıyorsunuz, şehir hastaneleri ile her yeri donattık. Koronavirüs döneminde bu hastanelerle birçok sıkıntıyı aştık," dedi.