AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’nın uzatıldığını duyurdu. Anlaşmanın süresi 18 Mart tarihinde sona eriyordu.

Erdoğan: Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’nın uzatılmasını sağladık
Fotoğraf: İHA

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale'de Seddülbahir Kalesi ve Gelibolu–Eceabat Devlet Yolu Açılış Töreni'nde Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’na dair konuştu.

Erdoğan, anlaşmanın süresinin uzatılmasından sebebiyle Ukrayna ve Rusya temsilcilerinin yanı sıra Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’ne teşekkür etti.

Erdoğan, “Dünyanın yaşadığı krizlerin önümüze çıkardığı fırsatları değerlendirebilmemiz için ihtiyacımız olan tek şey, istikrar ve güven iklimine sıkı sıkıya sahip çıkmaktır. Bunu başarırsak, Allah’ın izniyle hedeflerimize ulaşmamızı kimse engelleyemez” dedi.

“SÖZLEŞMENİN UZATILMASINI SAĞLADIK”

Erdoğan, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’na dair şunları söyledi:

“Birleşmiş Milletlerle birlikte geçtiğimiz temmuz ayında imzalanmasını sağladığımız Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'yla ilgili bir gelişmeyi dünya kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Bilindiği gibi Rusya ve Ukrayna’nın esir takaslarıyla birlikte savaştan sonraki en önemli uzlaşma konusu olan tahıl koridoru anlaşmasının süresi bugün itibariyle bitiyordu. Her iki tarafla da yaptığımız görüşmeler sonunda 19 Mart’ta bitecek olan anlaşma süresinin uzatılmasını sağladık. Bugüne kadar 800’den fazla gemiyle 25 milyon ton tahılın dünya piyasalarına sevkini sağlayan bu anlaşma küresel gıda tedarikinin istikrarı bakımından hayati öneme sahiptir. Anlaşmanın bir kez daha uzatılması konusunda gayretlerini esirgemeyen Rusya ve Ukrayna tarafları ile Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’ne teşekkür ediyorum.” (ANKA)