Türkiye-Katar arasındaki ilişkilerin daha da derinleştiğini belirten AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dini, tarihi, kültürel ve köklü beşeri bağlarımızın olduğu Katar'ın milletimizin gönlünde farklı bir konumu vardır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Katar'ın milletimizin gönlünde farklı bir konumu vardır

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Katar'ın milletimizin gönlünde farklı bir konumu vardır. 15 Temmuz kanlı darbe girişimi olmak üzere Katarlı kardeşlerimizin milletimizle gösterdiği dayanışmayı unutamayız" dedi.

Erdoğan, Katar-Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı’nı ziyaretinde askerlere hitap etti.

"Türkiye olarak Katar'la birlikte Körfez bölgesinin huzur ve esenliğine büyük önem veriyoruz" diyen Erdoğan, "Bu topraklarda gerilim görmek istemiyoruz. Hangi kökene, mezhebe sahip olursa olsun Körfez halklarının tamamı bizim özbeöz kardeşimizdir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Dini, tarihi, kültürel ve köklü beşeri bağlarımızın olduğu Katar'ın milletimizin gönlünde farklı bir konumu vardır. 15 Temmuz kanlı darbe girişimi olmak üzere Katarlı kardeşlerimizin milletimizle gösterdiği dayanışmayı unutamayız."

"Katar'ın ülkemizde başta savunma sanayi olmak üzere birçok alanda yatırımları bulunuyor" diyen Erdoğan, "Türkiye'nin büyümesine katkı sunan Katarlı kardeşlerimize biz de gereken desteği veriyoruz. Ülkelerimiz arasındaki işbirliğini daha da ilerletecek toplam 15 anlaşma imzaladık. Önümüzdeki dönemde her alanda ilişkilerimizi derinleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Türkiye-Katar arasındaki müstesna ilişkiler daha da derinleşiyor" diye konuştu.