AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı 15 Temmuz töreni için, Cumhurbaşkanlığı’nın talebiyle bütün milletvekillerinden Covid-19 testi yaptırmaları istendi.

Erdoğan gelecek diye vekillerden acil Covid-19 testi istendi!

Yarın Meclis’te düzenlenecek olan ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı 15 Temmuz töreni öncesinde, bütün milletvekillerinden Covid-19 testi yaptırmaları istendi.

TBMM Genel Sekreterliği’nin, Meclis'te grubu bulunan siyasi parti temsilcilikleri ile temasa geçerek, TBMM'de yarın yapılacak 15 Temmuz törenine katılacaklara, Cumhurbaşkanlığı’nın talebi doğrultusunda bugün Covid-19 testi yaptırılmasını istediği öğrenildi.

Bu talebe bazı siyasi parti temsilcileri tepki göstererek katılmayacağını bildirdi. Programa katılmayacağını ifade eden bir siyasetçi, “Hergün yüzlerce kişi Meclis’te saatlerce çalışma yapıyoruz. Genel Kurul’a her girişimizde bizden test mi isteniyor. Milletvekillerinin canı değerli değil mi, sadece Cumhurbaşkanının mı canı değerli” dedi.

MECLİS PROGRAMI

TBMM’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için yapılacak tören, Meclis yerleşkesinde ilk bombanın düştüğü 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nda anma töreni yapılacak.

Program kapsamında bombanın düştüğü alana karanfil bırakılacak, saygı duruşu yapılacak, İstiklal Marşı okunacak.

Daha sonra Kur'an-ı Kerim ve dua okunacak. Programda TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Erdoğan da birer konuşma yapacak.

KONSER ÖNCESİ DE TEST

Öte yandan Beştepe’de, 15 Temmuz için düzenlenecek ünlü besteci Fahir Atakoğlu’nun da katılacağı konser öncesi, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Devlet Çoksesli Korosu üyelerine de koronavirüs testi yapıldığı öğrenildi.

Kaynak: Sözcü, Gazete Duvar